Τik Tok: Στη λίστα των πιο δημοφιλών apps για τα παιδιά

Ελλάδα
Τik Tok: Στη λίστα των πιο δημοφιλών apps για τα παιδιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εφαρμογή του Tik Tok ξεπερνά σε δημοτικότητα το WhatsApp και μπαίνει στην «αγκαλιά» του παιδικού κοινού

Για το φετινό καλοκαίρι στην Ελλάδα, αναφορικά με τις εφαρμογές, ανακατατάξεις ήρθαν στο προσκήνιο με το Tik Tok να ξεπερνά το Whats App και να είναι πρώτο στις επιλογές των παιδιών.

Η έρευνα του Kaspersky Safe Kids εστίασε και ανέδειξε το διαδικτυακό περιεχόμενο που κέρδισε το ενδιαφέρον του παιδικού κοινού με το Youtube να βρίσκεται στο 32,9%, το Tik Tok στο 19% και το Whats App στο 16%.

Για την ακρίβεια, τα βίντεο στο Youtube είναι αυτά που απέσπασαν την προσοχή του παιδικού κοινού και κυρίως αυτά που σχετίζονται με τα βιντεοπαιχνίδια όπως η κατηγορία "Let's Play". Μεταξύ των πιο δημοφιλών “Let's Players” ήταν ο αγγλόφωνος λογαριασμός "SSundee" και ο "MrBeast Gaming".Το Minecraft (25,9%) ήταν το πιο δημοφιλές παιχνίδι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ το Brawl Start (4,9%) ξεπέρασε το Roblox (4,6%).

Η επόμενη κατηγορία που κέρδισε τους μικρούς μας φίλους είναι η μουσική στο Youtube που αγγίζει το 18,4% και αφιερώθηκε κατά κύριο λόγο σε καλλιτέχνες και βίντεο κλιπ. Το πιο δημοφιλές κομμάτι  του φετινού καλοκαιριού ήταν το "Astronaut In The Ocean" από τους Masked Wolf, ενώ οι Ariana Grande και Lil Nas X αναδείχθηκαν ως οι πιο διάσημοι τραγουδιστές.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision ο οποίος επιλέχθηκε σε παιδιά και εφήβους. Στο YouTube τα παιδιά αναζητούσαν συχνότερα τα τραγούδια των "Beggin'", "I WANNA BE YOUR SLAVE" και το νικητήριο τραγούδι της Eurovision "ZITTI E BUONI".

Μεταξύ άλλων τάσεων στο Διαδίκτυο, έχει ενδιαφέρον να επισημανθεί η εκρηκτική δημοτικότητα των νέων παιχνιδιών “Simple Dimple” και “Pop It”. Μουσικά κομμάτια, που έγιναν viral στο TikTok, αναφέρονταν σε αυτά τα παιχνίδια, ενώ παράλληλα πολλές ήταν οι κριτικές για παιχνίδια που εμφανίστηκαν στο YouTube.

Η εικόνα στην Ελλάδα

Οι τάσεις και προτιμήσεις στην Ελλάδα κυμαίνονται στα ίδια πλαίσια με αυτά του διεθνή χώρου, με το ποσοστό να δημιουργείται στο 44,88% το οποίο παρακολούθησε διαδικτυακό περιεχόμενο.

Τα PC games βρίσκονται στο 20,52%) και το ηλεκτρονικό εμπόριο στο 17,38%. Από τις εφαρμογές, το YouTube έρχεται πρώτο σε προτίμηση (32,99%), ενώ ακολουθούν το TikTok (20,49%) και το Intagram (10,80%). Το Brawl Stars έχει καταφέρει να κυριαρχήσει στις προτιμήσεις και των παιδιών στην Ελλάδα, κατακτώντας μερίδιο της τάξεως του 7,73%,  με αποτέλεσμα το Roblox να έρχεται και στη χώρα μας δεύτερο (6,51%).

Συστάσεις στους γονείς

H Kaspersky συνιστά στους γονείς, προκειμένου να προστατεύσουν τα παιδιά τους από τις ψηφιακές παγίδες:

1. Σερφάρετε στο διαδίκτυο και ενημερωθείτε παρέα με το παιδί σας.

2. Δείτε πού περνούν τα παιδιά σας την ώρα τους στο διαδίκτυο και αναζητήστε τρόπους προκειμένου να παραμείνουν ασφαλή.

3. Εξετάστε το ενδεχόμενο λήψης εφαρμογών γονικού ελέγχου και συζητήστε αυτό το θέμα με το παιδί σας, εξηγώντας πώς λειτουργούν αυτές οι εφαρμογές και γιατί τις χρειάζονται για να παραμείνουν ασφαλείς στο διαδίκτυο.

4. Αφιερώστε περισσότερο χρόνο συζητώντας με τα παιδιά για ζητήματα διαδικτυακής ασφαλείας. Πείτε στα παιδιά σας τι δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, να δημοσιεύεται στο Διαδίκτυο και γιατί”.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News