Ελλάδα

Ηλιόπουλος για e-food: Καλό θα ήταν οι κ. Οικονόμου και Χατζηδάκης να σταματήσουν να πουλάνε τρέλα

«Η ΝΔ ήρθε να στηρίξει νομοθετικά την εργοδοτική ασυδοσία» επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Στο θέμα της e-food αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο Νάσος Ηλιόπουλος,   δηλώνοντας ότι « καλό θα ήταν ο κ.Οικονόμου και κ.Χατζηδάκης να σταματήσουν να πουλάνε τρέλα» και επισημαίνοντας ότι «στο νομοσχέδιο με το οποίο φρόντισαν να νομοθετήσουν τα απλήρωτα 10ωρα κάνουν ρητή αναφορά σε αυτοαπασχολούμενους αντί για εργαζόμενους στις σχετικές  πλατφόρμες».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τους «θυμίζει» τη «σχετική δήλωση του κ. Μητσοτάκη που αναφέρεται σε "αυτοαπασχολούμενα παιδιά"», για να τονίσει: «Ούτε "αυτοαπασχολούμενοι" είναι ούτε "παιδιά". Είναι εργαζόμενοι και έχουν δικαιώματα».

Ο κ. Ηλιόπουλος σημειώνει ότι «τη στιγμή που άλλες χώρες κατοχυρώνεται η μισθωτή σχέση σε παρόμοιες εργασίες, νομοθετικά ή μέσα από δικαστικές αποφάσεις, η ΝΔ ήρθε να στηρίξει νομοθετικά την εργοδοτική ασυδοσία». Υπογραμμίζει δε τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι «μαζί με την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη, θα κατοχυρώσουμε νομοθετικά την μισθωτή σχέση των συγκεκριμένων εργαζομένων και τα δικαιώματα που αυτή περιλαμβάνει». «Αν μπορεί ας πράξει το ίδιο και η σημερινή κυβέρνηση», σχολιάζει.

(φωτογραφία INTIME)

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια