Εμβολιασμός: Δεν θα είναι υποχρεωτική η τρίτη δόση - Τι διευκρίνησε ο Θεμιστοκλέους

Ελλάδα
Εμβολιασμός: Δεν θα είναι υποχρεωτική η τρίτη δόση - Τι διευκρίνησε ο Θεμιστοκλέους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά της νόσου Covid-19 μίλησε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κάνοντας ξεκάθαρο ότι δεν είναι υποχρεωτική

Στα τελευταία στοιχεία που αφορούν την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ-1 ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα είναι υποχρεωτική.

Ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι οι πολίτες συνεχίζουν να κλείνουν ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου, ενώ έχουν ήδη εμβολιαστεί 10.000 άτομα. Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας, αύριο, Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, θα υπάρξουν περισσότερες ανακοινώσεις για το τι τελικά θα ισχύσει για την τρίτη δόση του εμβολίου.

Ποιους αφορά η τρίτη δόση του εμβολίου;

Η τρίτη δόση (αναμνηστική), σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, θα αφορά άτομα με ένα συγκεκριμένο ηλικιακό όριο και πάνω και θα έχουμε «και ανακοινώσεις για τους υγειονομικούς και για κάποιες άλλες κατηγορίες συγκεκριμένες».

Στη συνέχεια διευκρίνισε πως ανάμεσα στη δεύτερη και τη τρίτη δόση θα πρέπει να έχει μεσολαβήσει ένα χρονικό διάστημα 6-8 μηνών και είπε κατηγορηματικά πως η αναμνηστική δόση του εμβολίου δεν θα είναι σε καμιά περίπτωση υποχρεωτική, αλλά θα υπάρχει απλά σύσταση.

Ο κ. Θεμιστοκλέους, συμπλήρωσε ακόμη, πως καθημερινά κλείνονται 15-25 χιλιάδες ραντεβού για εμβολιασμούς και τα περισσότερα από αυτά είναι από νέους ανθρώπους.

Στο κάδρο και οι υγειονομικοί

Την ίδια στιγμή, η Επιτροπή Εμβολιασμού εξετάζει την προτεραιοποίηση εμβολιασμού για την τρίτη δόση και άλλων πληθυσμιακών ομάδων, όπως οι υγειονομικοί.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η διάρκεια της αποτελεσματικότητας του εμβολίου στο υγειονομικό προσωπικό είναι καθοριστικής σημασίας για την απρόσκοπτη λειτουργία των μονάδων υγείας, αλλά και την ασφάλεια εργαζομένων, τροφίμων, νοσημευομένων και επισκεπτών, αλλά κυρίως για την αποφυγή της επιβάρυνσης του συστήματος υγείας, που μπορεί να προκύψει στην περίπτωση αποχώρησης ενός σημαντικού αριθμού υγειονομικού προσωπικού σε περίπτωση λοίμωξης, από την πρώτη γραμμή της μάχης κατά του νέου κορωνοϊού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News