Πλεύρης για υποχρεωτικότητα εμβολιασμών: Όλα είναι επάνω στο τραπέζι ανάλογα με τις εξελίξεις

Ελλάδα
Πλεύρης για υποχρεωτικότητα εμβολιασμών: Όλα είναι επάνω στο τραπέζι ανάλογα με τις εξελίξεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι ανέφερε ο υπουργός Υγείας για τον εμβολιασμό των παιδιών

«Σε αυτή τη φάση ως κυβέρνηση θεωρούμε ότι η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τον κορωνοϊό εξαντλείται στους υγειονομικούς και σε όσες άλλες ομάδες έχει ανακοινωθεί, αλλά όλα είναι επάνω στο τραπέζι ανάλογα με τις εξελίξεις» αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

 Αναφερόμενος στον εμβολιασμό των παιδιών, τόνισε ότι έχει αποδειχτεί ότι εάν οι ηλικίες 12-17 ετών εμβολιαστούν, «θωρακίζουμε τα παιδιά». Παράλληλα, ο υπουργός κάλεσε τους γονείς να συμβουλευτούν τον παιδίατρο τους και όχι το διαδίκτυο. «Η Ελλάδα είναι στον εμβολιασμό όπως και στη φιλοσοφία της: πάνω από τις ανατολικές χώρες αλλά κάτω από τις δυτικές».

 Ο Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ανέφερε επίσης ότι το ΕΣΥ δεν είναι αναγκαστικά κρατικό σύστημα, ενώ ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί με όρους ασφαλιστικής εταιρείας.

 Τέλος, ο Θάνος Πλεύρης διευκρίνισε ότι εμβολιασμένοι συνοδοί ασθενών δεν οφείλουν να προσκομίσουν αρνητικό rapid test κατά την επίσκεψη τους σε ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα αλλά και οδοντιατρεία.

φωτογραφία (INTIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News