Δ. Αναγνωστόπουλος: Το ποσοστό εμβολιασμού στην ομάδα 18-24 ξεπέρασε το 50%

Ελλάδα
Δ. Αναγνωστόπουλος: Το ποσοστό εμβολιασμού στην ομάδα 18-24 ξεπέρασε το 50%

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Με την χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας δεν μπορούν να παραχαραχθούν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού»

Ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος μίλησε στην δημόσια τηλεόραση, για τα ποσοστά των εμβολιασμών, πότε θα ξεκινήσει η χορήγηση της τρίτης δόσης αλλά και το πως συνδράμει η ψηφιακή τεχνολογία στους εμβολιασμούς, ώστε να μην ταλαιπωρείτε ο κόσμος αλλά και να μην γίνεται παραχάραξη στα πιστοποιητικά εμβολιασμών.

Τα συνολικά ποσοστά του εμβολιασμού

«Μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 11.820.000 εμβολιασμοί, άρα ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, το 60% του πληθυσμού της χώρας έχει εμβολιαστεί, αυτό είναι πολύ θετικό και είμαστε ικανοποιημένοι με την εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος , που κύλησε με έναν τρόπο που εξυπηρέτησε τον πολίτη, χωρίς να ταλαιπωρείται και να κλείνει ραντεβού με χαρτιά. Οπότε το 60% του πληθυσμού της χώρας και το 68,6% περίπου του ενήλικα πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί είναι κάτι πολύ θετικό» ενημέρωσε.

Αύξηση στο ποσοστό εμβολιασμού των παιδιών – Ξεπέρασε το 50% στην ομάδα 18-24

«Τον τελευταίο καιρό όμως, ασχολούμαστε και με τον εμβολιασμό των παιδιών μας που επίσης θεωρώ ότι αυξάνονται τα ποσοστά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, έχουμε περίπου 157.000 παιδιά τα οποία έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού στην ηλικιακή ομάδα των 12-17 ετών και στην ηλικιακή ομάδα 18-24, έχουμε ξεπεράσει το 50%. Άρα θα έλεγα ότι αναγνωρίζουμε ότι ο εμβολιασμός είναι η ασπίδα προστασίας για το διάστημα που έρχεται μπροστά στον κορωνοϊό», σημείωσε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Πότε θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός της τρίτης δόσης

«Υπάρχουν διαθέσιμες δόσεις και υποδομές για να υλοποιηθεί. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 7.000 εμβολιασμοί αναμνηστικής δόσης και προχωράει καλά η διαδικασία, ενώ η προτεραιότητα για αυτούς που θα κάνουν την τρίτη δόση θα δίνεται με απόφαση της επιτροπής εμβολιασμού» ανέφερε.

Η ανάπτυξη της ψηφιακής τεχνολογίας στους εμβολιασμούς φέρνει διαφάνεια και αξιοπιστία

«Η ψηφιακή τεχνολογία φέρνει διαφάνεια», επεσήμανε και προσέθεσε: «Στον εμβολιασμό, πέρα από το ότι διευκολύνθηκε ο κόσμος να εμβολιαστεί χωρίς να χρειαστεί να προσκομίσει χαρτιά για να κλείσει το ραντεβού του, υπάρχει σαφής καταγραφή και της διακίνησης των εμβολίων και του πως πραγματοποιείται ο εμβολιασμός.

«Όσον αφορά τα πιστοποιητικά εμβολιασμών δεν υπάρχει δυνατότητα παραχάραξης αυτών» διαβεβαίωσε ο κ. Αναγνωστόπουλος και εξήγησε: «Εάν αλλάξει κάποιος τον ΑΜΚΑ, σε ένα πιστοποιητικό, αυτό δεν θα αναγνωρίζεται πλέον. Η τεχνολογική λύση που έχει εφαρμοστεί στους εμβολιασμούς έχει και διαφάνεια και έχει και αξιοπιστία σε ό,τι αφορά το ότι δεν μπορεί να παραχαραχθεί».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(φωτογραφία: pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News