Μέχρι σήμερα η προμήθεια των self tests μαθητών για όλο τον Σεπτέμβριο

Ελλάδα
Μέχρι σήμερα η προμήθεια των self tests μαθητών για όλο τον Σεπτέμβριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η 17η Σεπτεμβρίου είναι η τελευταία ημερομηνία για να προμηθευτούν οι μαθητές τα δωρεάν self-tests από τα φαρμακεία

Το Υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωση του υπενθυμίζει ότι σήμερα, Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021, οι μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων μπορούν να προμηθεύονται τα έξι (6) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου ολόκληρου του Σεπτεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές θα πρέπει να διενεργήσουν το δεύτερο self-test έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021. Το self tests, υπενθυμίζουν οι ειδικοί ότι,  θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο.

Οι μαθητές εκείνοι που δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης τελευταίου εξαμήνου, είναι απαραίτητο να προσκομίζουν την βεβαίωση self tests.

Οι εμβολιασμένοι μαθητές δε δικαιούνται δωρεάν self tests, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος.

Οι εκπαιδευτικοί, τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) των σχολικών μονάδων που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού έναντι του COVID-19 ή πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου, θα πρέπει να προσκομίσουν αρνητικό αποτέλεσμα εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου (rapid ή PCR)), στο οποίο θα έχουν υποβληθεί έως και 48 ώρες πριν από την προσέλευση την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News