Στο Μαξίμου οι Αντετοκούνμπο για την τελετή πολιτογράφησης (εικόνες, βίντεο)

Ελλάδα
Στο Μαξίμου οι Αντετοκούνμπο για την τελετή πολιτογράφησης (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Στο πρόσωπο της οικογένειας Αντετοκούνμπο, αντικατοπτρίζεται η Ελλάδα που ξεπερνά τις δυσκολίες», ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά την τελετή πολιτιγράφησης της Βερόνικας και του Εμέκα Αντετοκούνμπο

Η μητέρα και ο νεότερος αδερφός του Γιάννη Αντετοκούνμπο, πολιτογραφήθηκαν σήμερα Ελληνες, παρουσία του σπουδαίου Έλληνας καλαθοσφαιριστή του NBA.

Κατά τη τελετή ορκωμοσίας, η οποία ξεκίνησε στις πέντε το απόγευμα, στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θερμά συγχαρητήρια, είστε τώρα όλη η οικογένεια Έλληνες πολίτες. Κι επειδή έχουμε πει πολλά πράγματα για τα παιδιά και πόσο περήφανους μας έχουν κάνει, θα ήθελα να πω μία κουβέντα για την κ. Βερόνικα, για το γεγονός ότι μεγαλώσατε καταπληκτικά παιδιά, με αξιοπρέπεια και ήθος. Είστε ο πυλώνας, η κολώνα της οικογένειας. Μακάρι να ήταν εδώ μαζί σας και ο πατέρας σας, θα ήταν πάρα πολύ υπερήφανος»

 «Στο πρόσωπό σας, στο πρόσωπο όλης της οικογένειας Αντετοκούνμπο, αντικατοπτρίζεται η Ελλάδα που θέλουμε: η Ελλάδα που προσπαθεί, αγωνίζεται, ξεπερνά τις δυσκολίες, κρατά ενωμένη την οικογένειά της. Είναι η Ελλάδα που μας κάνει περήφανους», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Οπότε, και πάλι, Γιάννη, 'Αλεξ, κ. Βερόνικα, πολλά συγχαρητήρια», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι οι αποφάσεις για την πολιτογράφηση είχαν υπογραφεί στις 6 Σεπτεμβρίου από την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, καθώς ο Αλέξανδρος – Εμέκα και η μητέρα του δεν μπορούσαν να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια με τις ισχύουσες διατάξεις του Κώδικα Ιθαγένειας, γιατί δεν ζουν στην Ελλάδα ( ο Αλέξανδρος έζησε τα πρώτα 12 χρόνια της ζωής του στην Ελλάδα) και δεν έχουν άδεια διαμονής και γι’ αυτό επελέγη η τιμητική πολιτογράφηση. 

Τα μέλη της οικογένειας ανέφεραν ότι σημαίνει πολλά γι' αυτούς η σημερινή ημέρα, με τον πρωθυπουργό να σημειώνει απευθυνόμενος στην Βερόνικα Αντετοκούνμπο: «Περάσατε πολύ δύσκολους καιρούς και πρέπει να νιώθετε υπερήφανη για εσάς και για τα παιδιά σας. Η ιστορία σας είναι μια ιστορία αισιοδοξίας».

Στο σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που έλαβε ΦΕΚ στις 9 Σεπτεμβρίου επισημαίνεται η Βερόνικα και ο 'Αλεξ Αντετοκούνμπο έχουν συμβάλει «στην προβολή της Ελλάδας σε όλη την υφήλιο μέσω των αθλητικών επιδόσεων πολύ υψηλού επιπέδου των παιδιών της οικογένειας, Γιάννη, Θανάση και Κώστα, και έχουν οργανώσει δράσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για μη προνομιούχες κοινωνικές ομάδες, αποδεικνύοντας το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που χαρακτηρίζει αυτήν την σπουδαία οικογένεια μεταναστών, η οποία αποτελεί θετικό πρότυπο σεμνότητας, ήθους και σκληρής δουλειάς».

Την ορκωμοσία της πολιτογράφησης τέλεσε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, παρουσία του γενικού γραμματέα Ιθαγένειας, Αθανάσιου Μπαλέρμπα.

(Φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News