Β. Παπαευαγγέλου: «Σε πρωταθλητές αναδείχθηκαν οι φοιτητές στους εμβολιασμούς»

Ελλάδα
Β. Παπαευαγγέλου: «Σε πρωταθλητές αναδείχθηκαν οι φοιτητές στους εμβολιασμούς»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας

Σημεία ύφεσης παρουσιάζει η επιδημιολογική εικόνα της χώρας σύμφωνα με την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Σημείωσε πως βρισκόμαστε σε μία μεταβατική περίοδο με τα ενεργά κρούσματα να βρίσκονται στα 19.000. Ανά την εβδομάδα η κα Παπαευαγγέλου  θεωρεί πως θα παρατηρήσουμε κατακόρυφη αύξηση των τεστ ενώ οι κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ εξετάζουν μόνο εμβολιασμένους. Η αλλαγή πολιτικής θα έχει πιθανά αύξηση κρουσμάτων και μείωση θετικότητας.

Επίσης πρόσθεσε πως στις αρχές αυτής της εβδομάδας έγιναν 350.000 τεστ ανά ημέρα από 90.000 που είχαμε τις προηγούμενες μέρες. Το 53% των ασθενών αφορά σε άτομα μεγαλύτερα των 60 ετών είπε, ενώ στα παιδιά ενδέχεται λόγω κινητικότητας να παρατηρηθεί αύξηση κρουσμάτων στα παιδιά.

Περιοχές με αυξημένη επιδημιολογική κάλυψη, είπε η Καθηγήτρια δεν παρουσιάζουν επιβάρυνση της επιδημιολογικής τους εικόνας. Αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς, όπου οι φοιτητές είναι πρωταθλητές και κάλεσε όλους να εμβολιαστούν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News