Ελλάδα

Μπακογιάννη για Μπογδάνο: Η τοποθέτησή του ήταν ένα βαρύτατο πολιτικό ατόπημα

«Ο ρατσισμός δεν εμπεριέχεται στις αξίες της ΝΔ», υπογραμμίζει η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη

Η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη, χαρακτήρισε την ενέργεια του Κωνσταντίνου Μπογδάνου «βαρύτατο πολιτικό και ηθικό ατόπημα να στοχοποιήσει ανήλικα νήπια μεταναστών».

Σε συνέντευξη της στον ραδιοφωνικό σταθμό, realfm 97,8, η κ. Μπακογιάννη επεσήμανε, «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι χρειάζονται ειδικές πολιτικές ένταξης και κοινωνικής ισορροπίας στο κέντρο της Αθήνας. Μιλάμε για πολιτικές τις οποίες ακολουθούν οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο και τις οποίες είχαμε ακολουθήσει και εμείς με μεγάλη επιτυχία πριν από 15 χρόνια όταν είχαμε το μεγάλο κύμα των Αλβανών και των άλλων μεταναστών. Τώρα, από εκεί και πέρα, η τοποθέτηση του κ. Μπογδάνου ήταν ένα βαρύτατο πολιτικό και ηθικό ατόπημα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Τουλάχιστον το κατάλαβε και ζήτησε συγγνώμη».

«Αυτή η φιλελεύθερη δημοκρατική παράταξη έχει πολύ ξεκάθαρες αρχές και αξίες και μέσα σε αυτές τις αρχές και αξίες τέτοιες λογικές δεν υπάρχουν. Θέλω να είμαι πολύ ξεκάθαρη σε αυτό το θέμα».

Επιπλέον, η πρώην υπουργός ξεκαθάρισε ότι η παράταξη της ΝΔ έχει «πάρα πολύ ξεκάθαρες αρχές και ο ρατσισμός σε οποιαδήποτε μορφή του δεν εμπεριέχεται στις αρχές και αξίες της ΝΔ».

Παράλληλα, η κα Μπακογιάννη υπενθύμισε ότι πριν ορισμένα χρόνια, τρία παιδιά, τα αδέλφια Αντετοκούμπο, πήραν την ελληνική παιδεία και μας έκαναν περήφανους σε όλο τον κόσμο «Οι άνθρωποι που έρχονται και μετέχουν της ημετέρας παιδείας γίνονται Έλληνες. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε και αυτός είναι και ο στόχος».

Ανέφερε επίσης ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κακή σχέση με την λέξη συγγνώμη. Είναι γνωστό αυτό. Δεν ακούσαμε ποτέ συγγνώμη από κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με όλα αυτά που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό». «Δεν είναι αυτές οι δικές μας αρχές. Εμείς όταν κάνουμε λάθος ζητάμε συγγνώμη και την εννοούμε. Τέτοιου είδους δηλώσεις δεν θα ξαναγίνουν και αυτό είναι το ζητούμενο» πρόσθεσε.

«Είμαι πολύ περήφανη για την παράταξη αυτή, γιατί παρά τα λάθη που έχουν γίνει και τις αδυναμίες, είναι μια παράταξη που κράτησε ψηλά το ηθικό κομμάτι της πολιτικής. Δηλαδή τις αρχές και τις αξίες μας. Αυτό που λέμε την ηθική πλευρά της πολιτικής και αυτή δεν την διαπραγματευόμαστε, πόσο μάλλον για παιδάκια τεσσάρων ετών» υπογράμμισε.

(φωτογραφία INTIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια