Ν. Ηλιόπουλος: Η μη διαγραφή Μπογδάνου αναδεικνύει τον ακροδεξιό κατήφορο της ΝΔ

Ελλάδα
Ν. Ηλιόπουλος: Η μη διαγραφή Μπογδάνου αναδεικνύει τον ακροδεξιό κατήφορο της ΝΔ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το 2022 θα είναι εκλογική χρονιά, γιατί η πλειοψηφία διαφωνεί με τις κυβερνητικές επιλογές επί της πανδημίας, της οικονομίας, της προοπτικής της χώρας»

«Ο κ. Μπογδάνος θα έπρεπε ήδη να έχει διαγραφεί. Το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης δύο μέρες τώρα δεν έχει μιλήσει αποδεικνύει την αδυναμία και τον ακροδεξιό κατήφορο της ΝΔ. Και όσο δεν μιλάει ο πρωθυπουργός ταυτίζεται με τον Μπογδάνο», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο 105,5.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε ότι «ο κ. Μπογδάνος, με μια ακροδεξιά κίνησή του, στοχοποίησε νήπια με μεταναστευτική καταγωγή που φοιτούν στα ελληνικά σχολεία», σημειώνοντας ότι «είναι τιμή μας, όμως, που έχουμε στις τάξεις μας αυτά τα παιδιά» και επεσήμανε πως ο βουλευτής της ΝΔ «ξεπέρασε κάθε όριο» για να προσθέσει ότι «το πραγματικό ερώτημα είναι αν οι βουλευτές, όπως όλοι οι πολίτες, είναι υπόλογοι απέναντι στον νόμο».

Παράλληλα, ο κ. Ηλιόπουλος άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό για τις εξαγγελίες του στη ΔΕΘ, υποστηρίζοντας ότι πήγε στη Θεσσαλονίκη «προσπαθώντας να απαντήσει στην κατάρρευση της ΝΔ στη νεολαία, στήνοντας στην πρώτη γραμμή ΟΝΝΕΔίτες, δίνοντας δωρεάν data και ανακοινώνοντας ένα αστείο πρόγραμμα για την ανεργία των νέων, που τελικά είναι 100 ευρώ τον μήνα για έξι μήνες». Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι για εκείνον «τόσο αξιολογείται η αξιοπρέπεια των νέων ανθρώπων, λίγα data και 100 ευρώ», όμως «πολύ σύντομα θα καταλάβει ότι για τους πολίτες δεν είναι έτσι».

Χαρακτήρισε «αστείο» το κονδύλι για την κάλυψη του κόστους που, όπως είπε, θα προκύψει για τους επόμενους εννέα μήνες από την αύξηση στη χονδρική τιμή του ρεύματος, και το οποίο «θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ για την Ελλάδα». «Ξέρετε πόσο είναι το κονδύλι που ανακοίνωσε η ΝΔ για να την καλύψει;

Μόλις 150 εκατ. ευρώ, δηλαδή 9 ευρώ τον μήνα για τα νοικοκυριά μέχρι τα Χριστούγεννα», συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας πως «αντί η κυβέρνηση να παρέμβει ουσιαστικά στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ και μέσω της ΡΑΕ στις αυξήσεις του ρεύματος, τελικά επιχορηγεί αυτούς που κερδοσκοπούν στο ρεύμα και τα υπερκέρδη των επιχειρηματιών που έχουν στήσει καρτέλ».

Ο κ. Ηλιόπουλος προανήγγειλε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, θα ζητήσει από το βήμα της ΔΕΘ την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ. «Το ζήτημα της ακρίβειας και του κατώτατου μισθού είναι κεντρικά ζητήματα για την αξιωματική αντιπολίτευση», τόνισε. Όπως ανέφερε, η Ελλάδα είναι η μοναδική στην ΕΕ με μισθό κάτω του επιπέδου του 2010 και ενώ «στην ΕΕ ο μέσος όρος κάλυψης των εργαζομένων από συλλογικές συμβάσεις είναι στο 60%, στην Ελλάδα είμαστε στο 14%». «Η κυβέρνηση της ΝΔ επιλέγει τη βαλκανοποίηση της αγοράς εργασίας δυστυχώς», σχολίασε και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όλο το προηγούμενο διάστημα, έχει δώσει βαρύτητα σε συγκεκριμένες προγραμματικές θέσεις -από την ενίσχυση του ΕΣΥ μέχρι το Ταμείο Ανάκαμψης και τα εργασιακά ζητήματα- και αυτά θα βρεθούν στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων και του πολιτικού προγράμματός του.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «το εκλογικό δίλημμα το έθεσε από τη ΔΕΘ ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, παρ' όλο που θέλει να εμφανίζεται παντοδύναμος», επισημαίνοντας: «Εμείς όμως δεν θα γίνουμε Μητσοτάκης, σε συνθήκες πανδημικής κρίσης προέχει η ευθύνη απέναντι στην κοινωνία». Όπως πρόσθεσε, αυτό δεν σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να αναλάβει -αύριο κιόλας- τη διακυβέρνηση, «αλλά με 360 διασωληνωμένους, έναντι 60 έναν χρόνο πριν, δεν μπορούμε να έχουμε προεκλογική περίοδο. Έχουμε ευθύνη απέναντι στην κοινωνία».

Ερωτηθείς σχετικά στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο, εκτίμησε ότι «το 2022 θα είναι εκλογική χρονιά, γιατί πλέον στην ελληνική κοινωνία κυριαρχεί ο φόβος και η ανασφάλεια, και η πλειοψηφία διαφωνεί με τις κυβερνητικές επιλογές επί της πανδημίας, της οικονομίας, της προοπτικής της χώρας».

Τέλος, αναφερθείς στο ζήτημα των σχολείων κάλεσε την κυβέρνηση «να αλλάξει -έστω και τώρα- το επικίνδυνο πρωτόκολλο του 50%+1», επικρίνοντας την υπουργό Παιδείας ότι «μεταθέτει, δυστυχώς, την ευθύνη σε γονείς και εκπαιδευτικούς».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

(φωτογραφία: Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News