Αναμνηστική δόση: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις ευπαθείς ομάδες

Ελλάδα
Αναμνηστική δόση: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις ευπαθείς ομάδες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού - Πρόταση της Επιτροπής είναι να χορηγηθεί στα άτομα που διαμένουν σε μονάδες φροντίδας και σε πολίτες άνω των 60 ετών

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα των ραντεβού για την χορήγηση της αναμνηστικής δόσης εμβολίου κατά της covid-19 (τρίτη δόση) που θα ξεκινήσει με τους ανοσοκατεσταλμένους και αφορά 285.000 πολίτες. Ξεκίνησε ήδη προς τους πολίτες η αποστολή SMS προκειμένου να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους με την αναμνηστική δόση.

Η επιτροπή, μάλιστα, σύμφωνα με την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, μελετά τα δεδομένα για τον καθορισμό των ομάδων του πληθυσμού που θα ακολουθήσουν τις ομάδες για τη χορήγηση τη τρίτης δόσης.

Πρόταση είναι να χορηγηθεί τρίτη δόση στα άτομα που διαμένουν σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και στους πολίτες άνω των 60 ετών, ενώ όπως τόνισε η κ. Θεοδωρίδου, θα ακολουθήσουν επαγγελματίες με αυξημένη έκθεση στον ιό και ασθενείς με άλλα χρόνια νοσήματα.

«Θα ακολουθήσουν επαγγελματίες με αυξημένη έκθεση στον ιό και ασθενείς με άλλα χρόνια νοσήματα. Η επάρκεια των εμβολίων και η ετοιμότητα του συστήματος θα βοηθήσει το σχέδιο», ανέφερε χαρακτηριστικά στη χθεσινή ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα, αναφορικά με την τρίτη δόση, η Εθνική Επιτροπή έχει γνωμοδοτήσει θετικά για συγκεκριμένες κατηγορίες, ενώ τόνισε πως «η χρονική απόσταση για την χορήγηση της 3ης δόσης είναι 6 έως 8 μήνες μετά της 2η δόση».

»Τα δεδομένα της ανοσολογικής ανταπόκρισης δείχνουν ότι και άλλες ομάδες πληθυσμιακές μπορεί να προτεραιοποιηθούν για την 3η δόση, όπως οι υγειονομικοί καθώς εκτίθενται στον ιό», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News