Κεγκέρογλου: Τα παρατεταμένα mini lockdowns επιβάλλουν άμεσα και ουσιαστική μέτρα στήριξης

Ελλάδα
Κεγκέρογλου: Τα παρατεταμένα mini lockdowns επιβάλλουν άμεσα και ουσιαστική μέτρα στήριξης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου προς το Υπουργείο Εργασίας

Με επίκαιρη ερώτηση στο Υπουργείο Εργασίας και κοινωνικών Υποθέσεων, ο Γραμματέας της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου επισημαίνει ότι τα παρατεταμένα mini lockdowns σε ορισμένους νομούς επιβάλλουν παράλληλα και άμεσα και ουσιαστικά μέτρα στήριξης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Οι πρόσφατες παρατάσεις των έκτακτων τοπικών περιοριστικών μέτρων, για την αντιμετώπιση της Πανδημίας του κορωνοϊου όπως π.χ στο Ηράκλειο της Κρήτης  μέχρι και τις 16 Σεπτεμβρίου,  οξύνουν τα προβλήματα και επιβάλλουν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα στήριξης επιχειρήσεων, επαγγελματιών, αγροτών, εργαζομένων, ανέργων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που εξακολουθούν να πλήττονται.

Σήμερα, οι επιχειρήσεις, οι επαγγελματίες, οι αγρότες, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι  αδυνατούν να ανταποκριθούν στην κάλυψη των παγίων εξόδων τους, τα οποία διαρκώς αυξάνουν και αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα δούμε σύντομα το κλείσιμο πολλών καταστημάτων και παραγωγικών δραστηριοτήτων και χιλιάδες ανθρώπους να μένουν χωρίς δουλειά.

Το συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού Νομού Ηρακλείου με πρόσφατη ανακοίνωση του εκφράζει τους προβληματισμούς του, επισημαίνοντας το αδιέξοδο που έχουν περιέλθει χιλιάδες εργαζόμενοι, όπως οι ασχολούμενοι με την αναπαραγωγή μουσικής DJ και ζητούν έκτακτη αποζημίωση ειδικού σκοπού στο ύψος της αναστολής 534€ και καταβολή ενσήμων για όλο το χρονικό διάστημα που δεν εργάζονται αλλά και  30% επιδότηση ενοικίου.

Στην ίδια κατεύθυνση και πολλοί εμπορικοί σύλλογοι του Ν. Ηρακλείου, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις αδικαιολόγητες παρατάσεις, τονίζοντας τις ανεπανόρθωτες συνέπειες τους και ιδιαίτερα για την τουριστική Κρήτη.

Επειδή από τα παρατεταμένα mini lockdowns γίνεται επιτακτική  η ανάγκη  στήριξης με κάθε τρόπο και πρόσφορο μέσο, των τοπικών οικονομιών (επιχειρήσεις, επαγγελματίες, αγρότες, καθώς και εργαζόμενοι και άνεργοι).

Επειδή  απαιτούνται ουσιαστικά μέτρα στήριξης και ανακούφισης τόσο για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα τους όσο και για τους εργαζόμενους, οι οποίοι  εξακολουθούν να πλήττονται από τις συνέπειες των τοπικών περιοριστικών μέτρων αλλά και για τους ανέργους και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Ερωτάσθε κε Υπουργέ:

1)Ποια μέτρα στήριξης προτίθεστε να λάβετε για τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους, του αγρότες, τους ανέργους και ευάλωτες ομάδες για τις περιοχές με παρατεταμένο τοπικό lockdown;

2)Ποια ειδικότερα μέτρα θα λάβετε για τις επιχειρήσεις επισιτισμού, διασκέδασης, κοινωνικών εκδηλώσεων και ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους και επαγγελματίες, μουσικούς, dj κλπ;».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(φωτογραφία: Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News