Δικαστικοί υπάλληλοι: Δίωρες διακοπές εργασιών σε όλα τα Δικαστήρια της χώρας

Κρήτη
Δικαστικοί υπάλληλοι: Δίωρες διακοπές εργασιών σε όλα τα Δικαστήρια της χώρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από την Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021, οι δικαστικοί υπάλληλοι της χώρας κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους - Τι διεκδικούν

Κάλεσμα σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων απευθύνει ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων της χώρας, ζητώντας από τα μέλη του να συμμετέχουν στις επερχόμενες κινητοποιήσεις του κλάδου, αρχής γενομένης από την Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021.

Ειδικότερα, από αύριο, Δευτέρα, οι δικαστικοί υπάλληλοι θα πραγματοποιήσουν δίωρες στάσεις εργασίας σε όλα τα δικαστήρια της χώρας, με εξαίρεση τα Δικαστήρια της Αθήνας, ειδικά για την Τετάρτη, Σεπτεμβρίου, που η δίωρη διακοπή θα γίνει από 13:00-15:00, λόγω προγραμματισμένης Γ.Σ. του Συλλόγου και αυτά είναι μόνο η αρχή, προειδοποιεί ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή του.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι διεκδικούν, μεταξύ άλλων, διορισμούς υπαλλήλων όλων των κατηγοριών, πληρωμή υπερωριακής απασχόλησης για όλους τους δικαστικούς υπαλλήλους, επαναλειτουργία του Ειδικού Λογαριασμού Αλληλεγγύης του πρώην ταμείου Αρωγής, εκσυγχρονισμό των υλικοτεχνικών υποδομών.

Πιο αναλυτικά, στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:

«Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, το Δ.Σ. της ΟΔΥΕ κατά την ημερινή συνεδρίασή του ομόφωνα επικαιροποίησε την απόφαση της 8ης Ιουλίου 2021, για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων του κλάδου από 1η Σεπτεμβρίου 2021 (με τη λήξη των δικαστικών διακοπών).

Δυστυχώς η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, δεν δείχνουν να αντιλαμβάνονται, τη σοβαρότητα της κατάστασης και των προβλημάτων στο χώρο των Δικαστηρίων.

Και αυτό, παρά το γεγονός ότι συνεχώς εδώ και δύο χρόνια δεν έχουμε σταματήσει να τους τα θυμίζουμε και να τα αναδεικνύουμε με κάθε τρόπο, με αποκορύφωμα την ανοικτή επιστολή - καταγγελία απευθυνόμενη μέσω του υπουργού Δικαιοσύνης προς όλους τους πολιτικούς φορείς (πρωθυπουργό, πολιτικά κόμματα, ΜΜΕ).

Απ’ ότι φαίνεται όμως, η άμεση απάντηση του υπουργού στο μακρύ κατάλογο των ερωτημάτων που του θέταμε με την επιστολή αυτή, ήταν η απόφασή του να χορηγήσει σε έναν περιορισμένο αριθμό δικαστικών υπαλλήλων υπερωρίες – φιλοδώρημα, ενώ δεν έχει πράξει «απολύτως τίποτα», για το πολύ μεγάλο θέμα της υποστελέχωσης των δικαστικών υπηρεσιών.

Έτσι, η στάση της κυβέρνησης όλο αυτό το διάστημα επιβεβαιώνει πλήρως όλα όσα της καταλογίζουμε με την επιστολή μας.

Γι’ αυτό, από αύριο Τετάρτη 1η Σεπτέμβρη 2021, όλοι οι Δικαστικοί Υπάλληλοι συνεχίζουμε τον αγώνα που ξεκίνησε από τις 10 Φλεβάρη 2020 (και είχε ανασταλεί προσωρινά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού), με αλληλεγγύη, ενότητα και αποφασιστικότητα, για να διεκδικήσουμε τα διαχρονικά και δίκαια αιτήματά μας, με πολλές παρεμβάσεις και δράσεις, προκειμένου να ακουστεί η φωνή μας προς κάθε κατεύθυνση.

Στο πλαίσιο αυτό:

Από Δευτέρα 13/9/2021 έως και Παρασκευή 17/9/2021, θα πραγματοποιηθούν δίωρες Διακοπές Εργασιών (09:00-11:00) σε όλα τα Δικαστήρια της χώρας (με εξαίρεση τα Δικαστήρια της Αθήνας, ειδικά για την Τετάρτη 15/9/2021, που η δίωρη διακοπή θα γίνει από 13:00-15:00, λόγω προγραμματισμένης Γ.Σ. του Συλλόγου) και αυτά είναι μόνο η αρχή. Η ΔΥΕ με διαρκείς συμμετοχές διαδικασίες ενημέρωσης, μέσα από τα θεσμοθετημένα όργανά της και τους πρωτοβάθμιους συλλόγους-μέλη της, θα συνεχίσει και θα στηρίξει τις μορφές αγώνα που κάθε φορά θα αποφασίζονται για:

1. Διορισμούς Δικαστικών Υπαλλήλων όλων των κατηγοριών και κλάδων.

2. Επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών.

3. Πληρωμή υπερωριακής απασχόλησης για όλους τους δικαστικούς υπαλλήλων και κατά τρόπο που δεν υποτιμά την προσφορά και την αξιοπρέπειά τους.

4. Επαναλειτουργία του Ειδικού Λογαριασμού Αλληλεγγύης του πρώην Ταμείου Αρωγής, για την ενίσχυση Δικαστικών Υπαλλήλων που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

5. Αύξηση (τουλάχιστον διπλασιασμό) των εξόδων κίνησης των επιμελητών, για να μπορούν να ανταποκρίνονται χωρίς προσωπικό κόστος στις ανάγκες των καθηκόντων τους.

6. Υλοποίηση στην πράξη της Γενικής και Ειδικής Επιμόρφωσης, που προβλέπει ο νέος Κώδικας Δικαστικών Υπαλλήλων.

7. Προώθηση της ηχογράφησης και αποηχογράφησης σε όλα τα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια.

8. Εκσυγχρονισμός των υλικοτεχνικών υποδομών (κτηριακές εγκαταστάσεις, νέες τεχνολογίες).

Διεκδικούμε τα αυτονόητα, διεκδικούμε το δίκιο μας, μέσα στον χώρο της Δικαιοσύνης που με συνέπεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης, υπηρετούμε τόσα χρόνια.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος: Η Γενική Γραμματέας

Γιώργος Διαμάντης: Μαριάνθη Μισαηλίδου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News