Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν έχω καμία ένδειξη ότι επίκειται κύμα μετανάστευσης από το Αφγανιστάν»

Ελλάδα
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν έχω καμία ένδειξη ότι επίκειται κύμα μετανάστευσης από το Αφγανιστάν»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Ελλάδα ακολουθεί στρατηγική ενεργούς φύλαξης των συνόρων» - «Δεν έχω καμία ένδειξη ότι επίκειται κύμα μετανάστευσης από το Αφγανιστάν τις επόμενες εβδομάδες»

«Δεν έχω καμία ένδειξη ότι επίκειται κάποιο κύμα μετανάστευσης από το Αφγανιστάν», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ερωτηθείς για το κύμα μεταναστών από το Αφγανιστάν.

Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με το σχέδιο της κυβέρνησης για τον Έβρο και τη Θράκη και ερωτηθείς στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στην 85η ΔΕΘ για ένα ενδεχόμενο κύμα μεταναστών από το Αφγανιστάν απάντησε τα εξής: «Όπως είπα δεν έχω καμία ένδειξη ότι επίκειται κάποιο κύμα μετανάστευσης από το Αφγανιστάν τις επόμενες εβδομάδες. Οι Εβρίτες γνωρίζουν πόσο συνεπείς ήμαστε για να φυλάξουμε τα σύνορα. Έχω ζητήσει από διακομματική επιτροπή να ολοκληρώσει το πόρισμα για τη Θράκη, θα απαντήσει στα ερωτήματα. Πολλές από τις σημαντικές επενδύσεις στη χώρα αφορούν τη Θράκη, τον Έβρο».

Για το μεταναστευτικό

Παράλληλα σε άλλη ερώτηση αναφορικά με το μεταναστευτικό, με αφορμή την πρόσφατη επικοινωνία του με τον Τούρκο πρόεδρος, ο πρωθυπουργός ερωτηθείς για το μεταναστευτικό με αφορμή την πρόσφατη επικοινωνία του με τον Τούρκο Πρόεδρο απάντησε: «Τα συμφέροντά μας με την Τουρκία είναι άρρηκτά ευθυγραμμισμένα. Θεωρώ ότι πάντα πρέπει να συζητάμε. Έχουμε σημαντικές διαφορές. Χρήσιμο να αποφεύγεται η περιττή ένταση. Σε ένα βαθμό το έχουμε πετύχει το 2021. Η Ελλάδα ακολουθεί στρατηγική ενεργούς φύλαξης των συνόρων. Θα το κάνει και στο μέλλον. Έχουμε μείωση ροών και έχουμε προστατεύσει πολλές ζωές στη θάλασσα. Είπα ότι θα τσακίσω τα κυκλώματα των διακινητών. Μεγάλο ευχαριστώ στην Αστυνομία, το Λιμενικό και στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ο φράκτης στον Έβρο έχει πρακτικά ολοκληρωθεί και αν χρειαστεί επέκταση θα γίνει. Τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά. Με αυτό τον τρόπο προφυλάσσουμε τη δυτική κυριαρχία».

(Φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News