Ελλάδα

Ανεμβολίαστοι – Κλειστοί χώροι: Τι ισχύει από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου

Τα μέτρα στην εστίαση - Τι ισχύει για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους

Σε μια νέα πραγματικότητα εισέρχεται η χώρα από την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 σχετικά με τη λειτουργία των κλειστών χώρων και το testing των ανεμβολίαστων εργαζομένων.

Τα μέτρα για τον κορωνοϊό στην εστίαση επηρεάζουν καφετέριες, εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ, κλαμπ και κέντρα διασκέδασης.

Στον «πυρήνα» των αλλαγών αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων αυτών είναι ότι δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε κλειστούς χώρους σε όσους πολίτες είναι ανεμβολίαστοι, σε αντίθεση με τα γυμναστήρια και με το θέατρο και τον κινηματογράφο, όπου έχουν πρόσβαση αποκλειστικά με αρνητικό rapid test 48 ωρών.

Τα νέα μέτρα στην εστίαση αρχίζουν να ισχύουν στις 13 Σεπτεμβρίου 2021 και θα διαρκέσουν έως και τις 31 Μαρτίου 2022.

Ανεμβολίαστοι: Σε ποιους χώρους έχουν πρόσβαση

  • Κλειστοί χώροι εστίασης (εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, ταβέρνες): θα λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες έως 6 μήνες από τη διάγνωση
  • Κλειστά και ανοικτά γήπεδα: θα λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες έως 6 μήνες από τη διάγνωση. Και στις δύο περιπτώσεις θα γίνεται έλεγχος ταυτοπροσωπίας στην είσοδο με την εφαρμογή Covidfree App.
  • Κλειστοί χώροι θεάτρων, σινεμά, μουσείων και αρχαιολογικών χώρων: θα λειτουργούν για εμβολιασμένους, νοσήσαντες έως 6 μήνες από τη διάγνωση και ανεμβολίαστους που έχουν πραγματοποιήσει αρνητικό rapid test αντιγόνου εντός 48 ωρών.
  • Κλειστά γυμναστήρια: θα λειτουργούν για εμβολιασμένους, νοσήσαντες έως 6 μήνες από τη διάγνωση και ανεμβολίαστους που έχουν πραγματοποιήσει αρνητικό rapid test αντιγόνου εντός 48 ωρών. Τόσο τα θέατρα πάντως όσο και τα σινεμά και τα γυμναστήρια θα μπορούν να επιλέξουν να λειτουργήσουν ως αμιγείς χώροι, μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες εντός 6μηνου.
  • Για όλους τους υπόλοιπους κλειστούς χώρους εργασίας, ο εργοδότης έχει δικαίωμα βάσει του νόμου να γνωρίζει αν οι εργαζόμενοι στην επιχείρησή του είναι εμβολιασμένοι και υποχρεούται να ελέγχει την εγκυρότητα της βεβαίωσης αρνητικών τεστ που προσκομίζουν οι ανεμβολίαστοι.
  • Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους καθώς και σε όλους τους ανοικτούς χώρους όπου υπάρχει συνάθροιση.

Αναλυτικά όλα τα μέτρα:

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια