Ελλάδα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Η Θεσσαλονίκη ξαναβρίσκει τους ρυθμούς της

Αναφορά του πρωθυπουργού στην αναγκαιότητα του εμβολιασμού

Επισκεπτόμενος την 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε ότι «είναι πραγματικά πολύ σημαντικό που η Θεσσαλονίκη ξαναβρίσκει τους ρυθμούς της», κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με το διοικητικό προσωπικό της ΔΕΘ - Helexpo.

 Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την ολοκλήρωση του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού όσο αφορά την ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ. Η επιλογή της ανάπλασης ήταν η σωστή απόφαση, όπως ανέφερε, και η λειτουργία της Διεθνούς Έκθεσης στο κέντρο της πόλης θα είναι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα της Θεσσαλονίκης, μιας και σε άλλες πόλεις του εξωτερικού οι εκθέσεις βρίσκονται μακριά από το κέντρο.

Ο πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση στους πολίτες, να εμβολιαστούν, ώστε να αυξηθεί το τείχος ανοσίας. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Θα επιμείνω στην ανάγκη τήρησης όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και στην ενθάρρυνση όλων όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να κάνουν το επόμενο βήμα, ώστε να αυξήσουμε τα ποσοστά του εμβολιασμού. Διότι δεν πρέπει να επαναλάβουμε το περσινό συμβάν όπου η επιστροφή των φοιτητών σε συνδυασμό με μια γενικότερη χαλάρωση και με μια καθυστέρηση από μέρους μας, μιας εβδομάδας, λήψης μέτρων οδήγησε σε δυσάρεστες καταστάσεις».

Τέλος, ο Κ. Μητσοτάκης, επισήμανε ότι δεν βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο, καθώς, φέτος, διαθέτουμε το μεγάλο όπλο του εμβολιασμού και τα κρούσματα έχουν μειωθεί σημαντικά τις τελευταίες 10 ημέρες. Εντούτοις, πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί.

(Φωτογραφικό υλικό: ΙΝΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια