Ελλάδα

Ράπτη: «Η αυτοκτονία μπορεί να προληφθεί»

Δηλώσεις της υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για την Πρόληψη της Αυτοκτονία

«Δεν διστάζουμε να υπενθυμίσουμε ότι η αυτοκτονία μπορεί να προληφθεί», υπογραμμίζει στη δήλωση της η κα Ράπτη. 

Προσθέτοντας ότι: «Ο αποστιγματισμός της ψυχικής νόσου, η αξιοποίηση των διαθέσιμων υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και η επαγρύπνηση των επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας μπορούν να αποτρέψουν την εμφάνιση τραγικών περιστατικών».

Το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας, «Δημιουργώντας ελπίδα μέσω δράσης», αναδεικνύει, κατά την κα Ράπτη ότι «ο καθένας και η κάθε μία από εμάς μπορεί να κάνει τη διαφορά στην οικογένεια, το σχολείο, το εργασιακό περιβάλλον, ενδυναμώνοντας τους ευάλωτους συνάνθρωπους μας και παροτρύνοντάς τους να λάβουν την βοήθεια που χρειάζονται».

Προσθέτει ότι με την εποπτεία του υπουργείου Υγείας, λειτουργεί η 24ωρη Γραμμή Παρέμβασης για την Αυτοκτονία-1018, προκειμένου να λάβουν εξειδικευμένη στήριξη από επαγγελματίες υγείας. Η Γραμμή εντάσσεται στο Κέντρο Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας. Επίσης, σημειώνει, εδώ και ένα χρόνο, έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη πολλαπλών δράσεων ψυχοκοινωνικής στήριξης για τους πολίτες, οι οποίες συντελούν στην ανάπτυξη ενός πολυεπίπεδου πλαισίου υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και είναι διαθέσιμες σε όλους.

Η υφυπουργός ολοκληρώνει το μήνυμα της υπογραμμίζοντας ότι: «Στόχος μας, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, είναι η κατάρτιση και υλοποίηση ενός στρατηγικού Σχεδίου Δράσης για την πρόληψη της αυτοκτονίας και των αυτοκαταστροφικών συμπεριφορών. Υποχρέωση και ευθύνη μας είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του προστατευτικού δικτύου που συμβάλλει αποτελεσματικά στην προαγωγή της Ψυχικής Υγείας όλων».

φωτογραφία: Unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια