Ελλάδα

Παυλάκης: «Να μην ανοίξουν τα σχολεία - Υποχρεωτικός εμβολιασμός παντού»

Νέα μέτρα - ακόμα και lockdown- προτείνει ο ερευνητής γιατρός Γιώργος Παυλάκης

Ο ερευνητής και γιατρός Γιώργος Παυλάκης επισήμανε την ανάγκη να εφαρμοστούν νέα μέτρα ακόμα και lockdown προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Μάλιστα, τόνισε ότι ο εμβολιασμός των παιδιών πρέπει να καταστεί υποχρεωτικός, ακόμη και για τα παιδιά, ενώ πρόσθεσε ότι καλό θα ήταν τα μαθήματα να γίνονται έξω ή ακόμα και να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία.

Παράλληλα, δήλωσε ότι η μετάλλαξη Δέλτα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σαν μια καινούργια πανδημία παρά σαν συνέχεια των προηγούμενων, λόγω της τεράστιας διαφοράς της μεταδοτικότητας.   

Προέβλεψε δε ότι το επόμενο κύμα θα «χτυπήσει» γρήγορα, λόγω του ανοίγματος των σχολείων, την επιστροφή στην εργασία και της επιδείνωσης του καιρού όσο πλησιάζουμε προς το χειμώνα.

 Εκτίμησε ότι θα καταγραφεί νέο ρεκόρ κρουσμάτων, γύρω στα 4.000.

«Η πιο έξυπνη πολιτική θα ήταν να γίνει τεράστια προσπάθεια να πέσουν τα κρούσματα ακόμα και με lockdown. Μια ακόμα λύση θα ήταν να μην αρχίσουν τα σχολεία την επόμενη εβδομάδα ή να γίνεται το μάθημα έξω, να μην μπουν τα παιδιά στις τάξεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γιατρός και ερευνητής ΗΠΑ.

 Ο κ. Παυλάκης, σύμφωνα και με το ethnos πρόσθεσε ότι ο γενικός εμβολιασμός είναι η πιο σημαντική λύση μακροπρόθεσμα σημειώνοντας ότι θα πρέπει συνεργεία να πάνε στα σχολεία να εμβολιάσουν τα παιδιά. Μάλιστα, επισήμανε ότι θα πρέπει κάποια στιγμή ο εμβολιασμός να γίνει υποχρετωτικός για όλο τον κόσμο.

φωτογραφία: intime

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια