Βάνα Παπαευαγγέλου: «Περιμένουμε αύξηση κρουσμάτων με το άνοιγμα των σχολείων»

Ελλάδα
Βάνα Παπαευαγγέλου: «Περιμένουμε αύξηση κρουσμάτων με το άνοιγμα των σχολείων»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σταθεροποίηση των κρουσμάτων παρατηρείται στη χώρα μας», όπως ανακοινώθηκε κατά τη σημερινή ενημέρωση

Σαφή σταθεροποίηση της πανδημίας και ύφεση όσον αφορά τα νέα κρούσματα καταγράφεται τις τελευταίες 15 ημέρες, αλλά παραμένει αυξημένος ο αριθμός των διασωληνωμένων και των θανάτων, τόνισε απόψε η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου.

«Παρατηρείται μία σταθεροποίηση των κρουσμάτων στη χώρα μας», τόνισε χαρακτηριστικά αναφέροντας πως «διακρίνεται μία ύφεση τις τελευταίες 15 ημέρες από τα κρούσματα και τον αριθμό των εισαγωγών».

«Τα self test συνεχίζουν να συνεισφέρουν στην πανδημία, καθώς το 30% των νέων κρουσμάτων εντοπίζεται από θετικό self test. Αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο εντοπίζεται σε κάποιες περιοχές της χώρας, μεταξύ αυτών και οι Αργολίδα, Αρκαδία, Ευρυτανία, Ροδόπη και Γιάννενα.

Όπως είπε η κ. Παπαευαγγέλου αυξάνεται η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων που είναι στα 66 έτη σήμερα. Η πλειοψηφία είναι πολίτες που επέλεξαν να μην εμβολιαστούν», ενώ τόνισε πως «περιμένουμε αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά, λόγω του ελέγχου που θα διενεργήσουμε σε ασυμπτωματικά. Μετά από τις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων, περιμένουμε μείωση των κρουσμάτων, εφόσον τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα και ανάλογα με την πορεία της πανδημίας», είπε στη συνέχεια.

Παράλληλα τόνισε πως παρατηρείται αύξηση στο επιδημιολογικό φορτίο σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ ικανοποιητική εκτιμάται από τους ειδικούς η πορεία της πανδημίας στις δύο μεγάλες πόλεις της χώρας και πιο συγκεκριμένα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News