Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης: Έκκληση για συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων

Ελλάδα
Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης: Έκκληση για συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αβέβαιοι καιροί μας έδειξαν τη σημασία της ανθρώπινης επαφής αλλά, κυρίως, τη δύναμη που έχουν οι άνθρωποι στην αλλαγή των καθημερινών συνηθειών

  Τη συμμετοχή τους στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (EWWR), με κοινό θέμα «Κοινότητες Κυκλικής Οικονομίας», καλούνται να υποβάλλουν Οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, δημόσιες αρχές, ενώσεις, επιχειρήσεις, συλλογικά συστήματα ανακύκλωσης, εκπαιδευτικά ιδρύματα και ευαισθητοποιημένοι πολίτες.

Ο εθνικός συντονιστής των δραστηριοτήτων πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων που υλοποιούνται μέσω της ευρωπαϊκής πλατφόρμας European Week for Waste Reduction (EWWR) είναι ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ).

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να οργανώσουν συγκεκριμένη δράση, η οποία θα εστιάζει στο τρίπτυχο «Mείωση, Eπαναχρησιμοποίηση, Aνακύκλωση» (Reduce, Reuse, Recycle). Θεμελιώδης αρχή της EWWR 2021 είναι η συνεργασία μεταξύ ατόμων ή ομάδων ανθρώπων. Όπως σχετικά αναφέρει η ανακοίνωση του οργανισμού, για να σχεδιάσουμε και να οικοδομήσουμε μαζί κοινότητες βασισμένες στην προσέγγιση της κυκλικής οικονομίας σε όλη την Ευρώπη και πέρα από αυτή, με στόχο τη μετάβαση προς βιώσιμα πρότυπα κατανάλωσης και παραγωγής είναι προϋπόθεση η συνεργασία. Οι αβέβαιοι καιροί μας έδειξαν τη σημασία της ανθρώπινης επαφής αλλά, κυρίως, τη δύναμη που έχουν οι άνθρωποι στην αλλαγή των καθημερινών συνηθειών. Η προσέγγιση της κυκλικής οικονομίας πρέπει να εξαπλωθεί σε τοπικό επίπεδο, σε σπίτια, γραφεία, σχολεία, εργοστάσια, αγορές, δημαρχεία, τοπικούς οργανισμούς, αγροκτήματα κ.α.

Πάνω στην αρχή της σύμπραξης και της συνεργασίας μπορούν να διοργανωθούν ημερίδες, εκθέσεις, διαγωνισμοί, ενημερώσεις ή δρώμενα με στόχο την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση του κοινού για ένα κόσμο με λιγότερα απόβλητα. Το διάστημα υλοποίησης των δράσεων είναι από 20 έως 28 Νοεμβρίου 2021.

Ενημερωτικό υλικό για την εγγραφή μπορεί κανείς να βρει στην ιστοσελίδα www.ewwr.eu , όπως και εργαλεία, οδηγίες και ιδέες για τη διοργάνωση δράσεων και παρουσίαση βραβευμένων δράσεων. Καταχώριση των δράσεων θα γίνονται μέχρι τις 12 Νοεμβρίου 2021.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News