Ελλάδα

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Έλεγχοι σε επιχειρήσεις στην λιανική πώληση και προμήθεια ειδών σούπερ μάρκετ

Επιτόπιους ελέγχους πραγματοποίησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε επιχειρήσεις

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, στο πλαίσιο οριζόντιας σύμπραξης ή/και κάθετων συμπράξεων προχώρησε σε αιφνίδιους επιτόπιους ελέγχους επιχειρήσεων, οι οποίες δραστηριοποιούνται στις αγορές προμήθειας, εμπορίας και λιανικής πώλησης ειδών σούπερ μάρκετ και πιο συγκεκριμένα στις αγορές δημητριακών, γάλακτος, καφέ, μαρμελάδων, ροφημάτων και τυριών, όσο αφορά τυχόν αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι διενεργήθηκαν σε επιχειρήσεις εγκατεστημένες στις περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας. Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποτελούν ένα προκαταρκτικό βήμα στο πλαίσιο έρευνας για τον εντοπισμό αντί-ανταγωνιστικών πρακτικών, βάσει των διατάξεων του ν. 3959/2011.

Υπογραμμίζεται πως η διεξαγωγή τέτοιων ελέγχων δεν ισοδυναμεί απαραίτητα με εμπλοκή των επιχειρήσεων σε αντί-ανταγωνιστική συμπεριφορά, ούτε προδικάζει τα αποτελέσματα της έρευνας.

Όπως επισημαίνει η επιτροπή, θα παρεμβαίνει όπου κρίνεται απαραίτητο κατά άμεση προτεραιότητα και θα εξετάζει κάθε ανάλογη περίπτωση που θα υποπέσει στην αντίληψή της, ενέργειες που εμπεριέχονται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της. Οι ενέργειες αυτές είναι δυνατόν να πραγματοποιούνται έπειτα από την υποβολή καταγγελίας, αίτησης επιείκειας ή ανώνυμων σχετικών πληροφοριών μέσω του ασφαλούς ψηφιακού περιβάλλοντος (whistleblowing) και θα επιβάλλει αυστηρότατες διοικητικές κυρώσεις στις επιχειρήσεις που τυχόν εφαρμόζουν αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια