Ελλάδα

Πέτσας: Δεν υπάρχει εκτεταμένο κύκλωμα πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία

Έχει μεγαλοποιηθεί ένα θέμα μικρό, μεμονωμένο και περιορίζεται σε μια περίπτωση του Κέντρου Υγείας Παλαμά και δεν έχει πλοκάμια

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας σε δηλώσεις του σε πρωινή εκπομπή του Σκάι, υπογράμμισε πως «θα πρέπει να εξεταστεί η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε πολλές κατηγορίες εργαζομένων στο δημόσιο τομέα που είναι σε πρώτη επαφή με τους πολίτες»

Σε ερώτηση που απευθύνθηκε προς τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών για τα ποσοστά εμβολιασμών στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, ανέφερε ότι το ηλικιακό προφίλ σε αυτές τις κατηγορίες είναι χαμηλότερο και άνοιξε πολύ αργότερα η πλατφόρμα κι επομένως υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Επισήμανε, ωστόσο, ότι είναι τεράστιο θέμα οι ανεμβολίαστοι στην αστυνομία, γεγονός που υποσκάπτει την αξιοπιστία των ελέγχων και δημιουργεί αντιδράσεις στους πολίτες που καλούνται να ελεγχθούν.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε για το ενδεχόμενο υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών στον κλάδο της εστίασης, ότι το θέμα παραμένει στο τραπέζι, εκτιμώντας ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό ενόψει του φθινοπώρου αυτό το ζήτημα θα το λύσει η αγορά από μόνη της. «Το πολύ μεγάλο ποσοστό θα είναι εμβολιασμένο, γιατί δεν θα θέλουν οι επιχειρηματίες να ρισκάρουν την τσέπη τους και οι εργαζόμενοι τη δουλειά τους», τόνισε.

 Σε απάντηση του κ. Πέτσα σχετικά με τα περιστατικά πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού, σημείωσε ότι τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι δεν υπάρχει εκτεταμένο κύκλωμα. «Έχει μεγαλοποιηθεί ένα θέμα μικρό, μεμονωμένο και περιορίζεται σε μια περίπτωση του Κέντρου Υγείας Παλαμά και δεν έχει πλοκάμια. Περίπου 6 εκατ. Έλληνες έχουν εμβολιαστεί και ο Παλαμάς έχει 33 περιπτώσεις που σχετίζονται με το πρόσωπο που έκανε τη λαθροχειρία. Δεν βλέπουμε κάποιο εκτεταμένο κύκλωμα. Από εκεί και πέρα η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της», επισήμανε.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια