Ελλάδα

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Έρχονται αυστηροί έλεγχοι μετά τις καταγγελίες

Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ μπήκαν 10 εμβολιαστικά κέντρα

Στο στόχαστρο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) βρίσκονται 10 εμβολιαστικά κέντρα για πιθανή έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού, ανακοίνωσε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής, Άγγελος Μπίνης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια τηλεόραση. 

Όπως υπογράμμισε, πέραν των τριών συγκεκριμένων περιπτώσεων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας (Κέντρο Υγείας Παλαμά, «Γ. Γεννηματάς» Θεσσαλονίκης κ.α.), σε εξέλιξη βρίσκονται και έλεγχοι σε 10 ακόμη κέντρα εμβολιασμού. Ο κ. Μπίνης έκανε λόγο για την ύπαρξη «αρχικών ενδείξεων που υποκρύπτουν ένα σχήμα απάτης».

Σε ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) γνωστοποιεί ότι δεν έχει καμία καταγγελία για ψευδή πιστοποιητικά νόσησης και εμβολιασμού, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως σε περίπτωση διαπίστωσης ύπαρξης τέτοιων αξιόποινων πράξεων από μέλη του θα εξαντλήσει την αυστηρότητα του, αναφέροντας σε ανακοίνωση του ότι «Ο ιατρικός κόσμος έχει αποδείξει το υψηλό αίσθημα ευθύνης που διαθέτει, και βρίσκεται με αυταπάρνηση στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην πανδημία».

Κατά τον κ. Μπίνη, η επέμβαση της ΕΑΔ είναι προληπτική με στόχο την αποτροπή παρόμοιων φαινομένων στο μέλλον, προχωρώντας σε διασταυρώσεις στοιχείων, όπως π.χ. σε ποια εμβολιαστικά κέντρα υπάρχουν καταχωρήσεις πολύ αργά το βράδυ ή εμφανίζουν μεγάλη αυξομείωση στον αριθμό των εμβολιασμών.

Ειδικότερα για το Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας, μετά την ολοκλήρωση της ΕΔΕ, είπε ότι σε εξέλιξη είναι η έρευνα για το ποια είναι τα 33 άτομα που έλαβαν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και προειδοποίησε τους δημόσιους λειτουργούς αλλά και τους ιδιώτες που εμπλέκονται σε τέτοια σχήματα «να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί οι κυρώσεις είναι πολύ βαριές και η ηθική απαξία της πράξης είναι τέτοια που θα υπάρξουν οριστικές παύσεις και οικονομικές κυρώσεις».

Ερευνες για «ύποπτα» πιστοποιητικά νόσησης

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, 10 πιστοποιητικά νόσησης κατατέθηκαν από το προσωπικό του Νοσοκομείου Καβάλας τον τελευταίο μήνα, όλα μέσα από τις διαδικασίες του νοσοκομείου, όπως αναφέρει ο διοικητής του, Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης. Ο διοικητής του νοσοκομείου θα προχωρήσει στη διαδικασία επιβεβαίωσής τους, προκειμένου να μην υπάρξει καμία αμφισβήτηση.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, έχει εκφράσει προσωπικό ενδιαφέρον για την υπόθεση των εικονικών εμβολιασμών ζητώντας την όσο το δυνατόν ταχύτερη διερεύνηση από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας.

Την διερεύνηση ανέλαβε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων,προκειμένου να πέσει άπλετο φως και να αποδοθούν οι ευθύνες στους εμπλεκομένους, η οποία σχηματίζει δικογραφία.

Στα πλαίσια της έρευνας ο κ. Θεοδωρικάκος συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, υποστράτηγο Ηλία Κοσσυβάκη.

Ο υπουργός απίτησε ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης των εικονικών δικαιολογητικών εμβολιασμού.

Μετά το πέρας της ολοκλήρωσης της έρευνας θα υπάρξει ενημέρωση κοινής λήψεως από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια