Εμβολιασμός: Στις 18:00 οι ανακοινώσεις για την τρίτη δόση

Ελλάδα
Εμβολιασμός: Στις 18:00 οι ανακοινώσεις για την τρίτη δόση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αναμένεται να εισηγηθεί τη χορήγηση τρίτης δόσης στο γενικό πληθυσμό

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αναμένεται να εισηγηθεί τη χορήγηση τρίτης δόσης στο γενικό πληθυσμό, σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες, το απόγευμα της Δευτέρας, κατά την καθορισμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης.

Οι ανακοινώσεις αναμένονται στις 18:00 και θα πραγματοποιηθούν από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Υπενθυμίζεται πως στις 23 Αυγούστου, η κ. Θεοδωρίδου είχε αναφέρει πως η σύσταση της τρίτης δόσης, θα πραγματοποιηθεί τέσσερις εβδομάδες μετά την δεύτερη δόση, αφορά τις παρακάτω ομάδες ατόμων υψηλών κινδύνου:

  • όσους έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων ή αιμοποιητικών κυττάρων, όσους υποφέρουν από νεφρική ανεπάρκεια και βρίσκονται σε θεραπεία, όσοι νοσούν από καρκίνο και είναι υπό αγωγή και θεραπεία.
  • Επίσης τρίτη δόση θα πρέπει να κάνουν όλοι οι ανοσοκατασταλμένοι οι οποίοι πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα ή άλλα νοσήματα που προκαλούν ανοσοκαταστολή, αλλά και όσοι ζουν με την HIV λοίμωξη και τα cd4 τους ανιχνεύονται κάτω από τα 200.
  • Μία άλλη κατηγορία η οποία θα πρέπει να υποβληθεί σε τρίτη δόση του εμβολίου, είναι όσοι λαμβάνουν κορτιζόνη πάνω από 20 mg ημερησίως για διάστημα μεγαλύτερο των 30 ημερών.

«Υπάρχουν δεδομένα από ελληνικές μελέτες τα οποία δείχνουν ότι είναι αποτελεσματική η 3η δόση σε ανοσοκατεσταλμένους, αλλά και σε άτομα άνω των 60 ετών», ανέφερε στις 30 Αυγούστου η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News