Αναστολές εργασίας ανεμβολίαστων: 412 υγειονομικοί σε αναστολή στην Κρήτη

Κρήτη
Αναστολές εργασίας ανεμβολίαστων: 412 υγειονομικοί σε αναστολή στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγαλύτερη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Τροπολογία του υπουργείου Υγείας θα δίνει τη δυνατότητα σε όσους υγειονομικούς εμβολιαστούν από εδώ και στο εξής με την πρώτη δόση, να αρθεί το καθεστώς της αναστολής εργασίας, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Την ίδια ώρα η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης ανέφερε ότι οι 412 περιπτώσεις υγειονομικών που τέθηκαν λόγω μη εμβολιασμού σε καθεστώς αναστολής εργασίας, επιχειρείται μέσω ενός σχεδιασμού αλλά και προσλήψεων σε επικουρικό προσωπικό να μην δημιουργήσουν σύνθετο πρόβλημα στη λειτουργία των δομών υγείας.

Μεγαλύτερη πίεση σε επίπεδο Κρήτης δείχνει να δέχεται το Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, με τον πρόεδρο εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ να ζητά άμεσα η Κυβέρνηση να αλλάξει ρότα και ανεξάρτητα από εμβολιασμό ή όχι, να επιστρέψουν στη θέση τους όλοι οι υγειονομικοί που απομακρύνθηκαν.

Στην Κρήτη το σύνολο των υγειονομικών στις νοσοκομειακές μονάδες του νησιού που έλαβαν αναστολή εργασίας καθώς δεν είχαν εμβολιαστεί, είναι 412, ανάμεσά τους το μεγαλύτερο μέρος εργαζόμενοι στη φύλαξη, τη σίτιση και την καθαριότητα χωρίς να λείπει και ένα ποσοστό ανεμβολίαστων νοσηλευτών, που επιχειρείται λόγω της απουσίας τους να αντιμετωπιστεί μέσω ενός σχεδιασμού, όπως τόνισε η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, η οποία πάντως πρόσθεσε ότι δεν παρατηρείται κάποιο έντονο πρόβλημα ως προς τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Μεγαλύτερη πίεση όπως όλα δείχνουν δέχεται το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου καθώς οι ελλείψεις εξαρχής δυσκόλευαν τις συνθήκες. Όπως εξήγησε η κ. Μπορμπουδάκη άμεσα θα τρέξει και η πρόσληψη επικουρικού προσωπικού προκειμένου να αποκατασταθούν οποιαδήποτε κενά.

Πάντως ξεκάθαρος ως προς τις προθέσεις όπως είπε της Κυβέρνησης εμφανίστηκε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ ο οποίος τόνισε ότι το σχέδιο για ιδιωτικοποιήσεις, συνεχίζεται κανονικά, με τους εργαζόμενους υγειονομικούς να χρησιμοποιούνται αυτή την ώρα ως ένα ιδιότυπο πείραμα που ανοίγει το δρόμο σε προσλήψεις με συμβάσεις που κάθε άλλο παρά διασφαλίζονται οι εργαζόμενοι και ακόμη περισσότεροι οι ασθενείς.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News