Με βροχές και καταιγίδες θα «μπει» η εβδομάδα – Ο καιρός στην Κρήτη

Κρήτη
Με βροχές και καταιγίδες θα «μπει» η εβδομάδα – Ο καιρός στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ μέχρι και την Παρασκευή

Σύμφωνα με τη γενική πρόγνωση καιρού που εκδόθηκε από την ΕΜΥ και ισχύει από την Δευτέρα: Στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις.

Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, καθώς και στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες που βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 5, στα ανατολικά 6 με 7 και βαθμιαία στο Αιγαίο από τα βόρεια 8 μποφόρ με τάση περαιτέρω ενίσχυσης τη νύχτα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά. Στα δυτικά, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη μέχρι 29 βαθμούς, 25 με 28 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα.

ΤΡΙΤΗ 07-09-2021

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και κυρίως στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στο βόρειο Ιόνιο και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 7 και στο Αιγαίο 8 και τις πρωινές ώρες τοπικά στα βόρεια 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά και θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08-09-2021

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στην κεντρική Μακεδονία, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΕΜΠΤΗ 09-09-2021 ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-09-2021

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες της Πέμπτης τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια.

Φωτογραφία : pexels

Δείτε εδώ πώς εξελίσσεται ο καιρός.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News