Δικαστικό «μπλόκο» για την τελευταία κατοικία του Μίκη Θεοδωράκη

Κρήτη
Δικαστικό «μπλόκο» για την τελευταία κατοικία του Μίκη Θεοδωράκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προσωρινό δικαστικό μπλόκο για την ταφή του Μίκη Θεοδωράκη στο Βραχάτι - Η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, μετά από τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι «εκτελεστές» της τελευταίας επιθυμίας του

Νέες εξελίξεις αναφορικά με τον τόπο ταφής του Μίκη Θεοδωράκη φέρνει η Απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, απαγορεύει οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του εκλιπόντος, μέχρι την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021, οπότε θα συζητηθούν τα ασφαλιστικά μετρα.

Την αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων κατέθεσαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, οι «εκτελεστές» της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη να ταφεί στον Γαλατά Χανίων, σε αντίθεση με το συγγενικό περιβάλλον του μεγάλου μουσικοσυνθέτη που ζητούσε να ταφεί στο Βραχάτι Αχαΐας.

Διαβάστε ακόμη: Αγοραστάκης: «Ο Μίκης Θεοδωράκης θα έρθει και θα ταφεί στα Χανιά»

Υπενθυμίζεται πως η επιθυμία του μουσικοσυνθέτη ήταν να ταφεί στα Χανιά, ωστόσο η κόρη του Μαργαρίτα επιθυμούσε η ταφή του να γίνει στο Βραχάτι Κορινθίας, όπου η οικογένεια διατηρεί εξοχική κατοικία.

Νωρίτερα, με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook, ο δήμαρχος Χανίων έδωσε στη δημοσιότητα σχετική επιστολή που έστειλε ο Μίκης Θεοδωράκης με την τελευταία του επιθυμία, να ταφεί στα Χανιά. Η επιστολή στάλθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 2013 στον τότε Δήμαρχο Μανώλη Σκουλάκι.

Ο Μίκης Θεοδωράκης, στην επιστολή του ειδικά ζητούσε τη συνδρομή του Δημάρχου ώστε να υλοποιηθεί η επιθυμία του να ταφεί στο κοιμητήριο του Γαλατά, στον τόπο που αναπαύονται οι γονείς και ο αδερφός του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News