Δήμαρχος Χανίων: Κορυφαία ευθύνη η υποδοχή της σορού του Μίκη Θεοδωράκη στα Χανιά

Κρήτη
Δήμαρχος Χανίων: Κορυφαία ευθύνη η υποδοχή της σορού του Μίκη Θεοδωράκη στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο Δήμος Χανίων έχει την ευθύνη να εκπληρωθεί απαρέγκλιτα η επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη», τονίζει ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης

Τα Χανιά πενθούν την απώλεια του σπουδαίου Μίκη Θεοδωράκη με σειρά δράσεων και με αναβολή όλων των προγραμματισμένων εκδηλώσεων που επρόκειτο να φιλοξενηθούν σε δημοτικούς χώρους της περιοχής. Ταυτόχρονα, ως κορυφαία ευθύνη του δήμου χαρακτήρισε ο δήμαρχος της πόλης, Παναγιώτης Σημανδηράκης , την υποδοχή της σορού του μουσικοσυνθέτη στο Γαλατά και στα πατρογονικά του εδάφη.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης πήρε ξεκάθαρη θέση στο ζήτημα της ταφής του Μίκη Θεοδωράκη, υποστηρίζοντας πως η υποδοχή της σορού του στα πατρογονικά του χώματα είναι ένα χρέος τιμής: «Κορυφαία ευθύνη του δήμου Χανίων είναι να υποδεχτεί με την τιμή που αρμόζει την σορό του Μίκη Θεοδωράκη και να τη συνοδεύσει στην τελευταία του κατοικία ώστε να εκπληρωθεί απαρέγκλιτα η επιθυμία του όπως αυτός την είχε εκφράσει με πολλούς τρόπους».

Αναλυτικό ρεπορτάζ θα προβληθεί στο Δελτίο Ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV.

Μεσίστιες κυματίζουν από σήμερα οι σημαίες σε όλα τα δημοτικά κτήρια των Χανίων σε ένδειξη πένθους για την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη.

Στο θέατρο που φέρει το όνομα του κορυφαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη, ο κόσμος που τον αγάπησε τον αποχαιρετά καταθέτοντας στο χαρτί σκέψεις και  συναισθήματα.

Με ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Χανίων θα παραμείνουν κλειστές όλες οι υπηρεσίες του δήμου και των νομικών προσώπων την ημέρα της εξόδιου ακολουθίας. Παράλληλα σε ένδειξη πένθους αναβάλλονται επ αόριστον όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις σε δημοτικούς χώρους μέχρι και αύριο Σάββατο.

Αγοραστάκης: «Ο Μίκης Θεοδωράκης θα έρθει και θα ταφεί στα Χανιά»

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του «Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη», Γιώργος Αγοραστάκης, ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους μιλώντας χτες στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV πως «Ο Μίκης Θεοδωράκης θα έρθει και θα ταφεί στα Χανιά».

«Με τον πιο ρητό και κατηγορηματικό τρόπο, σας τονίζω πως η επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη είναι να ταφεί στα Χανιά, με έχει δεσμεύσει προσωπικά και εγώ αυτή την δέσμευση θα την τιμήσω», τόνισε ο κ. Αγοραστάκης και αποκάλυψε πως η δέσμευση βρίσκεται και σε γραπτή μορφή, τονίζοντας για μια ακόμη φορά πως ο «Ο Μίκης Θεοδωράκης θα έρθει και θα ταφεί στα Χανιά, διότι αυτή είναι η επιθυμία του».

(Φωτογραφία Αρχείου ΑΠΕ- ΜΠΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News