Ελλάδα

Σχολεία - Εισήγηση: Τι γίνεται σε περίπτωση κρούσματος και πότε θα κλείνουν τμήματα

Τι εισηγήθηκε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τον τρόπο αντιμετώπισης των κρουσμάτων

Τις ενέργειες που θα ακολουθούν τον εντοπισμό κρούσματος κορονοϊού σε σχολικό τμήμα, εισηγήθηκε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων.Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 24/7, η εισήγηση της επιτροπής των ειδικών περιλαμβάνει θέση σε καραντίνα του διπλανού στο ίδιο θρανίο συμμαθητή του παιδιού που νοσεί, καθώς και των παιδιών στο μπρος και πίσω θρανίο εφόσον δεν έκαναν σωστή χρήση της μάσκας.

Το παραπάνω ισχύει μόνο σε περίπτωση που οι συγκεκριμένοι μαθητές είναι ανεμβολίαστοι. Η επιστροφή από την καραντίνα θα γίνεται μία εβδομάδα μετά από αρνητικό rapid test.

Για τους υπόλοιπους ανεμβολίαστους μαθητές του τμήματος θα απαιτείται ένα rapid test, ακολουθούμενο από δύοself test και ένα ακόμη rapid test την 7 ημέρα από το πρώτο.

Τα εμβολιασμένα παιδιά θα χρειάζεται μόνο ένα rapid test στην αρχή και το τέλος των 7 ημερών.

Το τμήμα δεν θα κλείνει παρά μόνο αν τα κρούσματα σε αυτό φτάσουν το 50%+1 του συνόλου.

Κεραμέως: Φεύγουμε από την λογική του κλεισίματος
Σε ραδιοφωνική της συνέντευξη το πρωί της Τετάρτης, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως είχε προαναγγείλει αλλαγές στα υγειονομικά πρωτόκολλα των σχολείων.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 η υπουργός ανέφερε προς τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις και αφού ολοκληρωθούν οι σχετικές συζητήσεις με την επιτροπή των ειδικών.

«Φεύγουμε από την λογική του κλεισίματος τμήματος και πάμε σε αυξημένο testing και περισσότερα εργαστηριακά τεστ και μάσκα παντού πλην της γυμναστικής» σημείωσε η κ. Κεραμέως. Σημείωσε ακόμη πως απόλυτη προτεραιότητα αποτελεί να λειτουργήσουν δια ζώσης όλες οι εκπαιδευτικές δομές. Ανέφερε τέλος ότι περίπου το 80% των εκπαιδευτικών έχει εμβολιαστεί και αν προστεθεί ένα ποσοστό 10% που έχει νοσήσει, απομένει ένα 10% που δεν έχει εμβολιαστεί.

φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια