ΜέΡΑ25: «Ο κ. Πλεύρης δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εγγυηθεί τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας»

Ελλάδα
ΜέΡΑ25: «Ο κ. Πλεύρης δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εγγυηθεί τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ζητούσε να χυθεί αίμα μεταναστών και προσφύγων για να προστατευτούν τα σύνορα μας»

Το ΜέΡΑ25 εκτιμά ότι «η υπουργοποίηση του κ. Πλεύρη στο υπουργείο Υγείας συνιστά ομολογία του πρωθυπουργού για την πλήρη ένταξη του στην ακροδεξιά πτέρυγα των πολιτικών τύπου Όρμπαν, Ερντογάν, Κουρτς κλπ.».

Προσθέτει ότι η τοποθέτηση του κ. Πλεύρη «στο τιμόνι του υπουργείου -που αρμοδιότητά του είναι η περίθαλψη πασχόντων- ενός ανθρώπου που ζητούσε να χυθεί αίμα μεταναστών και προσφύγων «για να προστατευτούν τα σύνορα μας», είναι ανατριχιαστική στους συνειρμούς της».

Επίσης, το ΜέΡΑ25 υπογραμμίζει ότι «ο νυν πλέον υπουργός Υγείας, που έχει διακηρύξει δημόσια πως οι μετανάστες και οι πρόσφυγες (που τους θεωρεί «λαθροεισβολείς») δεν θα πρέπει να μπορούν να έχουν πρόσβαση στα νοσοκομεία της χώρας, ώστε αυτό να λειτουργήσει αποτρεπτικά και σε όποιον άλλον επιχειρήσει να έρθει, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εγγυηθεί τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας στη χώρα εν μέσω πανδημίας και με υπάρχουσες και νέες προσφυγικές ροές».

Πρόκειται, σημειώνει το ΜέΡΑ25 «για μια επιλογή συνέχισης της διάλυσης του δημοσίου συστήματος υγείας, με σαφή στοχοθεσία να περιορίσει ακόμα περισσότερο τις δημόσιες παροχές υγείας για πολύ λίγους, πολύ συγκεκριμένης κιόλας εθνικότητας». Καταλήγοντας το ΜέΡΑ25 υποστηρίζει ότι «αυτή τη ντροπή για τη χώρα μας και την Ευρώπη, είμαστε βέβαιοι πως οι υγειονομικοί και ο κόσμος εκεί έξω θα την εμποδίσουν με κάθε τρόπο, αποτρέποντας κάθε νέα έξαρση της ξενοφοβίας».

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News