Ελλάδα

Πανελλήνιες 2021: Τα μηνύματα φορέων και κομμάτων για τους επιτυχόντες

Ποιοι θέλησαν να συγχαρούν τους μαθητές που συμμετείχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις

Η ανακοίνωση των Βάσεων Εισαγωγής από το Υπουργείο Παιδείας σηματοδοτεί για μια μερίδα παιδιών – επιτυχόντων μια σημαντική ευκαιρία και μια ξεχωριστή ημέρα. Αρκετοί φορείς και κόμματα με αφορμή τα αποτελέσματα των πανελλαδικών με ανακοινώσεις τους θέλησαν να συγχαρούν τους επιτυχόντες.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις:  

Δήλωση Περιφερειάρχη Κρήτης για τη σημαντική μέρα για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Κρήτης

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με αφορμή τη σημερινή σημαντική μέρα για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Κρήτης που συμμετείχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Σημαντική ημέρα η σημερινή για χιλιάδες μαθήτριες και μαθητές που συμμετείχαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Με την ανακοίνωση των βάσεων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ανοίγει ο δρόμος της ακαδημαϊκής ζωής σε όσους κατάφεραν να εισαχθούν στα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα της χώρας. Ως Περιφέρεια Κρήτης, εκφράζουμε θερμά συγχαρητήρια στην καθεμιά και τον καθένα υποψήφιο χωριστά, με την ευχή η ζωή τους να είναι γεμάτη επιτυχίες. Ιδιαίτερα, συγχαρητήρια αξίζουν και στους γονείς αυτών των παιδιών αλλά και στους καθηγητές τους για τη διαρκή στήριξη και καθοδήγηση που τους παρέχουν. Στους υποψηφίους που δεν κατάφεραν να επιτύχουν το στόχο τους, ευχόμαστε, επίσης, καλή πορεία στη ζωή τους, με τη βεβαιότητα ότι το μέλλον ανήκει σε όλους τους νέους».

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων αποτελούν το επιστέγασμα μίας πολύχρονης και επίμοχθης προσπάθειας.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες που κατόρθωσαν να επιτύχουν τον στόχο τους. Η εισαγωγή τους στα πανεπιστημιακά εκπαιδευτικά ιδρύματα, στις Σχολές που επέλεξαν, αποτελεί αφετηρία για την κατάκτηση των επιστημονικών γνώσεων της προτίμησής τους, και για νέες, ουσιαστικές εμπειρίες στην ζωή τους.

Συγχαρητήρια, επίσης, αξίζουν στους γονείς των μαθητών και στους εκπαιδευτικούς τους. Η συμβολή τους, καθ’ όλο το διάστημα της πολύχρονης, κοπιαστικής προετοιμασίας, υπήρξε καθοριστική. Ιδιαιτέρως στα δύο τελευταία έτη, που η πανδημία επέβαλλε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες στην καθημερινότητα και σε κάθε δραστηριότητα.

Προτρέπω τους μαθητές που δεν κατόρθωσαν, σε αυτή την προσπάθεια, να εκπληρώσουν τους στόχους τους, να συνεχίσουν με θάρρος κι αισιοδοξία τον αγώνα. Αναμφίβολα, θα υπάρξουν πολλές ακόμη ευκαιρίες στην ζωή τους, για να δικαιωθεί ο μόχθος τους και για να επιτευχθούν τα όνειρά τους.

Αλ. Τσίπρας: «Σφαγή των εισακτέων στα ελληνικά ΑΕΙ- ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής από τη πρώτη ημέρα»

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για «την σφαγή των εισακτέων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, στα ελληνικά ΑΕΙ, ασκεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αφήνοντας προσωπικές αιχμές κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή την ανακοίνωση ότι «θα μεταβεί στις ΗΠΑ για να εγκαταστήσει την κόρη του στο Πανεπιστήμιο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για πρωτοφανή, στην ιστορία των ελληνικών πανεπιστημίων, αδικία, καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι η επιλογή της είναι «πανεπιστήμια για λίγους, κολλέγια με δίδακτρα για τους πολλούς» και δεσμεύεται ότι η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής θα καταργηθεί από την πρώτη ημέρα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο κ. Τσίπρας αναφέρει: «Με τη σημερινή ανακοίνωση του αριθμού των εισακτέων στα πανεπιστήμια, πιστοποιείται ο κυβερνητικός εμπαιγμός χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους: 40.000 νέοι και νέες μένουν εκτός Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι μισοί περίπου από αυτούς εξαιτίας του νέου συστήματος εισαγωγής με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, που αποφάσισε να θεσπίσει φέτος, εν μέσω πανδημίας, ο κ. Μητσοτάκης. Τέτοια κατάφωρη αδικία γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία των ελληνικών πανεπιστημίων».

Στρέφοντας τα πυρά του κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, συνεχίζει: «Ένας πρωθυπουργός που δεν έχει περάσει ούτε έξω από τα ελληνικά πανεπιστήμια και που έχει την οικονομική δυνατότητα να στέλνει τα παιδιά του απευθείας στο εξωτερικό για σπουδές, αποφασίζει να «κόψει τα φτερά» χιλιάδων μαθητών που επέλεξαν να σπουδάσουν στην πατρίδα τους, έδωσαν πανελλαδικές εξετάσεις, με τα περυσινά δεδομένα θα ήταν επιτυχόντες, κάποιοι από αυτούς αρίστευσαν κιόλας, παρόλα αυτά απέτυχαν».

Κλείνοντας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Αδιαπραγμάτευτος πολιτικός μας στόχος: Η δυνατότητα να μπορούν να σπουδάζουν όλες και όλοι που θα θελήσουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα ελληνικά πανεπιστήμια. Μετά τη σημερινή σφαγή εισακτέων, είναι σαφές ότι εφόσον ο κ. Μητσοτάκης αδιαφορεί, κάποιος πρέπει να μεριμνήσει και για την «εγκατάσταση» των Ελλήνων φοιτητών στα ελληνικά πανεπιστήμια, με τρόπο που να αρμόζει στις επιδόσεις τους, στον κόπο και στις θυσίες των ίδιων και των οικογενειών τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ αναλαμβάνει αυτή την ευθύνη που είναι ισοδύναμη με το αύριο της χώρας μας».

Δ. Κουτσούμπας: «Συγχαρητήρια στους υποψήφιους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης - Να καταργηθεί η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα Θεμάτων»       

 «Συγχαρητήρια σε όλους σας, γιατί όλοι δώσατε έναν δύσκολο αγώνα. Η ανακοίνωση των βάσεων σηματοδοτεί για πολλούς από εσάς μια νέα σελίδα στη ζωή σας. Το ζήτημα είναι αυτή τη σελίδα να τη γράψετε εσείς. Με τις ανάγκες σας, τα όνειρά σας, τους αγώνες σας. Γιατί τα όμορφα, τα μεγάλα και τα σημαντικά είναι μπροστά σας. Είτε σας ικανοποιεί το τελικό αποτέλεσμα της προσπάθειάς σας είτε όχι. Όπως και να προχωρήσετε στη ζωή σας, η αρχή είναι μπροστά.

Και σε αυτή τη νέα αρχή το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα βρίσκονται δίπλα σας. Για να αντιπαλέψουμε μαζί την πολιτική που ορθώνει συνεχώς εμπόδια στη μόρφωση και τη ζωή των πολλών. Στον αγώνα για ουσιαστική γνώση και μόρφωση που πρέπει να παρέχεται δημόσια και δωρεάν από το κράτος. Για να καταργηθεί η απαράδεκτη Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα Θεμάτων, που μόνο αποκλεισμούς έχουν να δώσουν. Στη διεκδίκηση για δημιουργική εργασία και ζωή με δικαιώματα. Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, που μόνο σ’ αυτή μπορεί να ανθίσει η ευθύνη του κάθε ανθρώπου».

Ανακοίνωση Δημάρχου Φαιστού Γ. Νικολιδάκη

«Η σημερινή ημέρα, είναι μία από τις πιο σημαντικές και συγκινητικές ημέρες για κάθε υποψήφια και κάθε υποψήφιο που κατάφερε να δει κόπους ετών να ανταμείβονται μέσα στις πιο αντίξοες υγειονομικά και κατά συνέπεια κοινωνικά συνθήκες. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όσες και όσους κατάφεραν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κι αρχίζουν ένα νέο ταξίδι διεύρυνσης των οριζόντων και της γνώσης τους. Η πορεία είναι δύσκολη, αλλά και μαγευτική.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στις οικογένειες των επιτυχόντων, αλλά και στους δασκάλους τους, που προχώρησαν σε υπερβάσεις για την μόρφωση των παιδιών και που συνεχίζουν το δικό τους σιωπηλό αγώνα, σε μια πορεία παροχής γνώσης για την επόμενη γενιά.

Για ορισμένους βέβαια, το όνειρο εισαγωγής στα ελληνικά πανεπιστήμια, δεν υλοποιήθηκε. Τα όνειρα όμως δεν σταματούν κι οι επιτυχίες ανήκουν σ’ εκείνους που μπορούν και συνεχίζουν να ονειρεύονται. Το ταξίδι για όλους τώρα ξεκινά. Είναι στο χέρι του καθένα να του δώσει αξία, ανεξάρτητα από φουρτούνες ή καθαρούς ουρανούς».

Σ. Βαρδάκης «Ένα τεράστιο μπράβο για τον αγώνα και την προσπάθεια που κατέβαλαν όλοι οι υποψήφιοι στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις - τα όνειρα δεν σταματούν εδώ»

Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής των επιτυχόντων των Πανελληνίων Εξετάσεων 2021 στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να συγχαρώ από καρδιάς, μαθήτριες και μαθητές, για την εισαγωγή τους στα Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Συγχαρητήρια πολλά αξίζουν στις μαθήτριες και στους μαθητές που προσπάθησαν, αλλά η εισαγωγή τους σε κάποιο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα δεν επετεύχθη. Οι Πανελλαδικές εξετάσεις, είναι μία δοκιμασία αλλά όχι η τελευταία.

Υποψήφιες και υποψήφιοι κλήθηκαν όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, να δώσουν μεγάλη μάχη, μέσα από Πανελλήνιες Εξετάσεις, για την είσοδό τους, στα Τριτοβάθμια Ιδρύματα της χώρας.

Μια μάχη, που λόγω των συνθηκών της υγειονομικής κρίσης ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. Ταυτόχρονα θα λέγαμε και άνιση, καθώς με την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που νομοθέτησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα μέτρο άδικο, που στερεί από τους υποψήφιους τη σημαντικότερη ευκαιρία για φοίτηση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η ανακοίνωση των Βάσεων Εισαγωγής από το Υπουργείο Παιδείας, σηματοδοτεί σήμερα, για μια μερίδα παιδιών - επιτυχόντων  μια σημαντική ευκαιρία. Παράλληλα επιβεβαιώνει τους φόβους που εκφράζαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, καθώς πάνω από 40.000 υποψήφιοι έμειναν εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και αρκετά Πανεπιστημιακά Τμήματα χωρίς εισακτέους.

Η νομοθέτηση της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη που ενισχύει τις κοινωνικές ανισότητες, δεν έχει θέση στο ελληνικό δίκαιο και πρέπει να καταργηθεί. Καμία Κυβέρνηση δεν μπορεί να στερεί από ένα παιδί το όνειρο και το δικαίωμα στην εκπαίδευση».

Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο Γραμματέας της Κ.Ο. Κίνημα Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου δήλωσε:

«Στις δύσκολες μέρες που περνάμε, η εκπλήρωση των ονείρων και η ευόδωση των προσπαθειών των νέων για την κατάκτηση της γνώσης, αποτελούν μήνυμα αισιοδοξίας και διατηρούν άσβεστη την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες, στους εκπαιδευτικούς αλλά και στους γονείς για τον καθημερινό αγώνα προετοιμασίας των πανελληνίων εξετάσεων της ιδιαίτερης χρονιάς που πέρασε και παρά τις αντιξοότητες που προκάλεσαν οι κυβερνητικές αποφάσεις για μείωση των εισακτέων.

Όσοι δεν πέτυχαν ολικώς ή μερικώς τον στόχο τους, να μην απελπίζονται και αξίζει να ξανά προσπαθήσουν για το καλύτερο.

Να έχετε όλοι ένα λαμπρό μέλλον!»

Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κας Μαρίας Λιονή, για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων δήλωσε σήμερα τα εξής:

«Μαθητές από τα Λύκεια της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, κέρδισαν μέσα από συστηματική προσπάθεια ετών, την είσοδό τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Ένας στόχος και όνειρο ετών έγινε πλέον πραγματικότητα χαρίζοντας χαρά και ικανοποίηση στους υποψηφίους, που τελικά δικαιώθηκαν για τους κόπους τους, μαζί με τις οικογένειές τους και τους καθηγητές τους, που τους προσέφεραν αμέριστη συμπαράσταση και πολύτιμη καθοδήγηση.

Συγχαρητήρια σε όλους τους επιτυχόντες και  νέους φοιτητές πλέον και πολλές ευχές για καλές και δημιουργικές  σπουδές. Για όσους, ωστόσο, υποψηφίους το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό, η απογοήτευση και τα αρνητικά συναισθήματα δεν πρέπει να τους καταβάλλουν. Με υπομονή, επιμονή και αξιοποίηση της φετινής εμπειρίας των Πανελληνίων μπορούν να πετύχουν στο μέλλον  τους στόχους τους.

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων,  θα ήθελα επίσης  να καλωσορίσω στον τόπο μας τους νέους φοιτητές που επέλεξαν τις σχολές του Πανεπιστημίου Κρήτης, που εδρεύουν στο Ρέθυμνο και να τους ευχηθώ καλές σπουδές και καλή διαμονή».

Ευχές, της Προέδρου, της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, για τις Πανελλαδικές

Με αφορμή την  δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων  για την εισαγωγή φοιτητών ,στα ανώτατα  και ανώτερα εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας μας, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, δια της Προέδρου της κ. Ιωάννας Μελάκη,  εκφράζει με μήνυμά της  τα θερμά της συγχαρητήρια

Αναλυτικά το μήνυμα της κ. Μελάκη έχει ως εξής:

«Από καρδιάς ,θα ήθελα να συγχαρώ τους μαθητές και τις μαθήτριες των Λυκείων μας, των Λυκείων της Κρήτης, που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας μας, σε εποχές οικονομικά ,κοινωνικά , υγειονομικά και πολιτικά δύσκολες,

Τους εύχομαι από καρδιάς, καλές σπουδές και πάντα επιτυχίες στην ζωή τους.

Γι’ εκείνους , που δυστυχώς δεν είδαν το όνειρο τους να πραγματοποιείται , να ξέρουν ότι η ζωή δεν τελειώνει με μια αποτυχία, υπάρχουν και άλλες ευκαιρίες που σίγουρα, θα τους δοθούν, αρκεί να μην εγκαταλείψουν την μάχη, αλλά με πίστη και πείσμα , να συνεχίσουν τον αγώνα τους , ώσπου να το πετύχουν.

Θερμά συγχαρητήρια, επίσης, στις οικογένειες των παιδιών ,αλλά και στους καθηγητές που πραγματικά σε όλη αυτή την διαδρομή , στάθηκαν δίπλα και στήριξαν ,ενίσχυαν με την υπομονή και συνδρομή τους τον αγώνα των παιδιών».

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης εύχεται συγχαρητήρια στους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων  

«Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας, θα ήθελα να απευθύνω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους/τις επιτυχόντες/επιτυχούσες που κατάφεραν, μέσω της διαδικασίας των Πανελλαδικών Εξετάσεων, την είσοδό τους σε σχολές της επιλογής τους. Εύχομαι ολόψυχα να ζήσουν το όνειρό τους, ανταποκρινόμενοι με επιτυχία στον νέο κύκλο σπουδών τους.

Ανέκαθεν, η κοινωνία μας-και πολύ περισσότερο κατά τις ιδιάζουσες μέρες που ζούμε-είχε και έχει ανάγκη τη γνώση, τις ιδέες και τα οράματα ανθρώπων που είναι ενεργοί δημιουργοί της πραγματικότητάς τους και όχι απλά συμμετέχοντες σε μια παθητική μάθηση και ανάπτυξη. Η άσκηση αυτοκριτικής και αυτοαξιολόγησης, βοηθάει στο να ενισχυθεί η αυτογνωσία. Διαμορφώνει μία επαγγελματική ταυτότητα και καθιστά τα άτομα ικανά να διαχειρίζονται με υπευθυνότητα τα ζητήματα της σταδιοδρομίας τους.

Επίσης, θα ήθελα να απευθύνω θερμά συγχαρητήρια στους/στις εκπαιδευτικούς και στους γονείς των μαθητών/μαθητριών, που στάθηκαν αρωγοί σε όλη αυτή την προσπάθεια, συνδράμοντας καθοριστικά σε αυτήν.

Θέλω όμως ιδιαιτέρως να απευθυνθώ στους μαθητές/μαθήτριες που αγωνίστηκαν αλλά δεν είχαν τα αποτελέσματα που προσδοκούσαν, αυτή την ιδιαίτερη χρονιά με τις απανωτές δοκιμασίες, τόσο για την χώρα μας όσο και για ολόκληρο τον πλανήτη, λέγοντάς τους ότι είμαι σίγουρος πως στο μέλλον θα έχουν πολλές ευκαιρίες για την επίτευξη των στόχων και των ονείρων τους.  Τους/τις παροτρύνω να έχουν πάντα κατά νου, ότι οι ευκαιρίες δεν είναι πάντα φανερές και πολλές φορές μπορεί να εμφανίζονται με άλλο πρόσωπο, οπότε πρέπει όλοι να είναι ανοιχτοί, ώστε να τις δουν και να τις αναγνωρίσουν. Τέλος, παραφράζοντας τη ρήση του Φ. Ντοστογιέφσκι, θα ήθελα να τονίσω, ότι η επιτυχία δεν βρίσκεται στην επιτυχία, αλλά στην προσπάθεια γι’ αυτήν».

(φωτογραφία: Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια