Ελλάδα

ΔΙΣ: Αντιμέτωποι με εκκλησιαστικούς ανακριτές οι Μητροπολίτες Αιτωλίας & Κυθήρων

Η απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας για τους δύο Μητροπολίτες και για τη στάση την οποία τήρησαν σχετικά με το ωράριο τέλεσης των Ιερών Ακολουθιών την περίοδο του Πάσχα

Χωρίς να βρεθεί η λυδία λίθος στο θέμα στο θέμα των Μητροπολιτών Αιτωλίας Κοσμά και Κυθήρων Σεραφείμ, ολοκληρώθηκε η  συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος- Να ανοίξει η διαδικασία των ανακρίσεων και πιθανότατα να βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή εκκλησιαστικών ποινών, αποφάσισαν οι Συνοδικοί Ιεράρχες.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφάσισε, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, να παραπέμψει τους απείθαρχουν Μητροπολίτες Αιτωλίας και Κυθήρων σε εκκλησιαστικούς ανακριτές για να εξετάσουν περαιτέρω το ζήτημα για τη στάση την οποία τήρησαν σχετικά με το ωράριο τέλεσης των Ιερών Ακολουθιών την περίοδο του Πάσχα.

Πιο συγκεκριμένα οι Σεβασμιώτατοι Αιτωλίας και Κυθήρων, παραπέμπονται στο Πρωτοβάθμιο δια Αρχιερείς Συνοδικό Δικαστήριο. Ως εκκλησιαστικοί ανακριτές ορίστηκαν οι Μητροπολίτες Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος.

Πηγή: dogma.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια