Ν. Ηλιόπουλος: «Απάνθρωπο να συγκρίνει ανθρώπινες ζωές με καμένα στρέμματα»

Ελλάδα
Ν. Ηλιόπουλος: «Απάνθρωπο να συγκρίνει ανθρώπινες ζωές με καμένα στρέμματα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο Κ. Μητσοτάκης δεν κατανοεί το μέγεθος της καταστροφής που συντελέστηκε στη χώρα»

 «Limit up χυδαιότητας άγγιξε χθες ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «δεν ντράπηκε να κουνήσει το δάχτυλο στους ανθρώπους που έχασαν τους κόπους μιας ζωής στην πυρκαγιά, λέγοντας προκλητικά ότι δεν γίνεται να ζητάνε όλοι να έχουν ένα ελικόπτερο πάνω από το σπίτι τους». «Ο πρωθυπουργός κατάφερε να έχει μια άθλια σεξιστική συμπεριφορά απέναντι στην κ. Γεννηματά, ενώ κατάφερε να πει και τη μεγαλύτερη χυδαιότητα που έχει ακουστεί ποτέ στη Βουλή, να συγκρίνει ανθρώπινες ζωές με καμένα στρέμματα, κάτι πραγματικά απάνθρωπο», είπε, προσθέτοντας ότι «είναι δύσκολο ακόμα και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πιάσει ένα τέτοιο όριο χυδαιότητας, γιατί είναι ο άνθρωπος που δεν είχε ντραπεί να πει, πάλι μέσα στη Βουλή, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντάλλαξε τη Συμφωνία των Πρεσπών με τη μη περικοπή των συντάξεων».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, «ο κ. Μητσοτάκης έδειξε χθες ξεκάθαρα ότι δεν κατανοεί το μέγεθος της καταστροφής που συντελέστηκε στη χώρα, δεν κατανοεί το μέγεθος της στήριξης που χρειάζονται οι άνθρωποι που επλήγησαν -δεν έχει ανοίξει καν τη συζήτηση για αναπροσαρμογή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης- αλλά δεν κατανοεί και τι σημαίνει πολιτική αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης». Τόνισε ότι «μία χώρα που εν έτει 2021 δεν έχει δασικούς χάρτες, δεν είναι επιτελικό κράτος, είναι επιτελική μπανανία» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έσπευσε -μέσω του νόμου Χατζηδάκη- να καταργήσει το σύνολο των κυρωμένων επί ΣΥΡΙΖΑ δασικών χαρτών, κάτι για το οποίο την κατήγγειλαν όλες οι περιβαλλοντικές οργανώσεις».

Αναφερθείς στην πανδημία, τόνισε ότι «η είδηση που προκαλεί μεγάλη ανησυχία είναι ότι χθες το υπουργείο Υγείας προχώρησε στην ανάκληση των αδειών όλων των εργαζομένων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», για να σημειώσει πως «αν το δημόσιο σύστημα υγείας ήταν έτοιμο να αντιμετωπίσει το νέο κύμα της πανδημίας που έρχεται, προφανώς η κυβέρνηση δεν θα προχωρούσε σε αυτή την απόφαση». Σε αυτό το πλαίσιο έθεσε το ερώτημα «αν μπορεί κάποιος να αισθανθεί ασφάλεια, εφόσον χρειαστεί να βρεθεί σε ένα νοσοκομείο και ο γιατρός που έχει από πάνω του είναι ένας άνθρωπος που δουλεύει εδώ και ενάμιση χρόνο με εφημερίες πολλαπλάσιες από τις κανονικές και χωρίς άδειες». Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «δεν ενίσχυσε το δημόσιο σύστημα υγείας, γιατί δεν πίστεψε ποτέ σε αυτό» και πως είμαστε «η μοναδική χώρα στην Ευρώπη, αν όχι στον κόσμο, που εν μέσω πανδημίας συζητά το κλείσιμο δημόσιων νοσοκομείων και τη συγχώνευση κλινικών». Ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε ότι υπήρξε απόφαση, συγκεκριμένο Λύκειο στην Αθήνα, να ανοίξει φέτος με 27 μαθητές μέσα στην τάξη μετά από συγχώνευση τμημάτων, «απόφαση που ανατράπηκε μετά από κινητοποίηση των εκπαιδευτικών». Επίσης, ο κ. Ηλιόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια δημιουργίας εσωτερικών εχθρών «για να καλύψει την ξεκάθαρη πλέον αποτυχία της στον εμβολιασμό -είμαστε στη θέση 21 ανάμεσα σε 30 ευρωπαϊκές χώρες».

Απαντώντας «στην κριτική της ΝΔ ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές», ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι «εκείνοι που γνωρίζουν σίγουρα πολύ καλά τους αντιεμβολιαστές είναι οι βουλευτές και τα στελέχη της ΝΔ που βρέθηκαν μαζί τους στα συλλαλητήρια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και πριν τις εκλογές ζητούσαν την ψήφο τους». «Στο χέρι των στελεχών της ΝΔ είναι λοιπόν τώρα να τους πάρουν ξανά ένα τηλέφωνο για να τους πείσουν να εμβολιαστούν», είπε. Ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τάσσεται υπέρ της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών στους υγειονομικούς, αλλά «χρειάζεται να συζητήσουμε ποιο θα είναι το αντικίνητρο, ώστε να παρακινηθεί κάποιος να εμβολιαστεί». «Αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι η αναστολή εργασίας, αλλά η υποχρέωση ενός εργαζόμενου που δεν έχει εμβολιαστεί να προσέρχεται καθημερινά νωρίτερα στην εργασία του για να κάνει τεστ και να μπαίνει στο χώρο μόνο με αρνητικό αποτέλεσμα», σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 (φωτογραφία: Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News