Γ. Οικονόμου: «Έως την προσεχή Δευτέρα θα έχουν ανακοινωθεί οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ»

Ελλάδα
Γ. Οικονόμου: «Έως την προσεχή Δευτέρα θα έχουν ανακοινωθεί οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Για να μπει τέλος στην αγωνία των παιδιών και των οικογενειών τους»

Ορθάνοιχτο άφησε το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων πέραν αυτών, που έχουν ήδη ανακοινωθεί άφησε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο briefing των πολιτικών συντακτών. Συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «ό, τι έχουμε πει για την υποχρεωτικότητα ισχύει, το ενδεχόμενο επέκτασης της είναι πάντα μια επιλογή και ένα εργαλείο, που βρίσκεται πάνω στο τραπέζι, υπάρχει η αντίστοιχη νομική βάση για αυτό. Ανάλογα με το ρυθμό εξέλιξης του εμβολιασμού θα αξιολογηθεί από ποιες κατηγορίες εργαζομένων μπορεί να ξεκινήσει πιθανή επέκταση και ποιες συνέπειες θα υπάρξουν».

Σε άλλη ερώτηση για το κατά πόσον η επέκταση αφορά στους ενστόλους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «στο πλαίσιο της διαχείρισης της πανδημίας ο σκοπός δεν είναι να διασπείρουμε σύγχυση, αυτό που πρέπει να καταστήσουμε σαφές είναι ότι εμάς μας ενδιαφέρει να αυξήσουμε το ρυθμό του εμβολιασμού, εξηγώντας σε όλο τον κόσμο ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και ότι είναι το μοναδικό διαθέσιμο όπλο για να αναχαιτίσουμε την επέλαση της πανδημίας και να χτίσουμε το τείχος ανοσίας. Εάν χρειαστεί να αυξήσουμε την υποχρεωτικότητα, αυτό θα γίνει σε εκείνες τις κατηγορίες, επαγγελματικές ή άλλες με βάση στοιχεία, που θα έχουμε στα χέρια μας για τα ποσοστά των εμβολιασμών στις συγκεκριμένες ειδικότητες, τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού ανάλογα με το εάν παρατηρείται συνωστισμός ή εάν έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο και προφανώς και τη δυνατότητα να ελεγχθεί αυτό σε ό,τι αφορά στις συνέπειες σε περίπτωση, που δεν τηρηθεί η υποχρεωτικότητα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε, δε πως από τις 16 Αυγούστου και μετά έχουν κλείσει περίπου 165.000 νέα ραντεβού για εμβολιασμό, έκανε λόγο για ικανοποιητικό ρυθμό γενικώς αλλά και ειδικότερα στον κλάδο των υγειονομικών τονίζοντας, μάλιστα, ότι η προσπάθεια έγκειται στο να επιδιωχθούν ακόμη περισσότεροι εμβολιασμοί.

Σε ερώτηση για την υποχρέωση των φοιτητών να εμφανίσουν αρνητικό rapid test, ο κ. Οικονόμου τόνισε χαρακτηριστικά «το εμβόλιο είναι εκεί και τους περιμένει για να ησυχάσει το κεφάλι τους και για λόγους υγείας και σε ό,τι αφορά το σύνολο των περιορισμών. Τρέξτε παιδιά να αξιοποιήσετε του εργαλείο της επιστήμης. Όλα τα υπόλοιπα είναι μετά».

Σε ερώτηση για τα μέτρα, που αφορούν στους κλειστούς χώρους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε τα μέτρα που ανακοινώθηκαν προχθές αναφορικά με τα μπαρ, τα εστιατόρια, τα θέατρα και τους κινηματογράφους, ενώ ειδικότερα για τις εκκλησίες σημείωσε ότι «στις εκκλησίες υπάρχουν περιοριστικά μέτρα, όπως ανάλογα με την χωρητικότητα τους πόσα άτομα μπορούν να βρίσκονται εντός των ναών και εν γένει των λατρευτικών χώρων και είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας».

Εν τω μεταξύ, ο Γιάννης Οικονόμου γνωστοποίησε πως έως την προσεχή Δευτέρα θα έχουν ανακοινωθεί οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ «για να βάλουμε και ένα τέλος στην αγωνία των μαθητών και των οικογενειών τους», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό, τι αφορά στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για τις πυρκαγιές και ειδικότερα το πόρισμα της επιτροπής Γκολντάμερ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αφού επανέλαβε πως «ό,τι θετικό υπάρχει στο πόρισμα της επιτροπής Γκολντάμερ έχει υιοθετηθεί» τόνισε απευθυνόμενος προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι «δεν ακούσαμε κριτική, που να τεκμηριώνεται και να εστιάζει σε συγκεκριμένα πράγματα, που δεν κάναμε σωστά και δεν ακούσαμε και προτάσεις για την διαχείριση της κρίσης την επόμενη ημέρα».

Τέλος σε ερώτηση για την πιθανότητα ανασχηματισμού, ο κ. Οικονόμου αρκέστηκε να δηλώσει πως δεν έχει κάτι να προσθέσει σε ό, τι έχει πει ο πρωθυπουργός το προηγούμενο διάστημα.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News