Ελλάδα

Σ. Βαρδάκης: «Θλιβερά τα στοιχεία της ανεργίας, έρχεται δύσκολος χειμώνας»

Καταγράφηκε αύξηση 5,64% σε σχέση με τον περασμένο μήνα

Με αφορμή την αύξηση στα ποσοστά ανεργίας για το μήνα Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ο βουλευτής Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης έκανε την εξής δήλωση:

«Οι εμμονές του κ. Μητσοτάκη, σε πολιτικές, μη ανταποκρινόμενες στις ανάγκες του κόσμου της εργασίας αποτυπώνονται σε αριθμούς.

Τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ανέρχονταν σε 948.722 άτομα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, τον Ιούλιο του 2021 οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.002.261 άτομα, καταγράφοντας αύξηση 5,64% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2021.

Νούμερα δυσοίωνα και απαισιόδοξα. Στοιχεία που προκαλούν φόβο και πολιτικές, που αποδεδειγμένα οδηγούν σε ανασφάλεια και φτωχοποίηση της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Οι μόνιμες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, οι αξιοπρεπείς εργασιακές συνθήκες, που έταζε ο κ. Μητσοτάκης ως αντιπολίτευση, παρέμειναν υποσχέσεις.

Ως Κυβέρνηση λειτούργησε σαν οδοστρωτήρας στο εργασιακό γίγνεσθαι, καταργώντας κάθε έννοια δικαίου μέσα από την ψήφιση αλλεπάλληλων αντεργατικών νομοσχεδίων.

Η ανεργία, αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών της ΝΔ, έχει λάβει δραματικές διαστάσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον της εργασίας στη χώρα μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια