Χ. Μαμουλάκης: «Σε αδιέξοδο τα νοικοκυριά λόγω αυξήσεων στα προϊόντα»

Ελλάδα
Χ. Μαμουλάκης: «Σε αδιέξοδο τα νοικοκυριά λόγω αυξήσεων στα προϊόντα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Κυβέρνηση της ΝΔ παρακολουθεί την άνοδο των τιμών που μειώνει το εισόδημα των νοικοκυριών»

Με αφορμή τα στοιχεία του δείκτη τιμών καταναλωτή που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή - ΕΛΣΤΑΤ για τον Ιούλιο του 2021, τα οποία καταγράφουν σημαντικές αυξήσεις στις τιμές δεκάδων προϊόντων και υπηρεσιών, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Οι αυξήσεις στα καύσιμα, στο ρεύμα, σε υπηρεσίες και προϊόντα πρώτης ανάγκης που επηρεάζουν άμεσα και καθοριστικά την πλειονότητα των συμπολιτών μας και ιδιαίτερα όσους ανήκουν στα χαμηλά και μεσαία οικονομικά στρώματα, έχουν γίνει δυστυχώς καθημερινότητα. Παρά δε το ότι το ήδη μειωμένο εισόδημα των νοικοκυριών ψαλιδίζεται έτι περαιτέρω, η Κυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανα αυτό το ράλι ανόδου των τιμών, ανίκανη να πάρει την οποιαδήποτε πρωτοβουλία για τη συγκράτησή τους. Για μια ακόμη φορά, αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων και η κοινωνία πληρώνει το τίμημα.».

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα έχει κατατεθεί και σχετική Επίκαιρη Ερώτηση προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, από τους Τομεάρχες Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Χαρίτση, Έφη Αχτσιόγλου και Σωκράτη Φάμελλο, με την συνυπογραφή και του Χάρη Μαμουλάκη, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τον Ιούλιο του 2021 προκύπτουν ανατιμήσεις σε σχέση με τον Ιούλιο του 2020 στο πετρέλαιο κίνησης 20,25%, στη βενζίνη 16,8%, στο φυσικό αέριο 72,32%, ενώ ανάλογες αυξήσεις έχουν επιβληθεί σε πολλές ακόμη κατηγορίες προϊόντων. Αξίζει τέλος να τονιστεί ότι σύμφωνα σχετικά δημοσιεύματα, η Ένωση Τεχνικών της ΔΕΗ προβλέπει και νέες αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, ακόμα και άνω του 30%.

(φωτογραφία: Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News