Συγκλονίζει Αφγανή δημοσιογράφος: «Οι Ταλιμπάν δεν θέλουν να είναι οι γυναίκες ελεύθερες»

Ελλάδα
Συγκλονίζει Αφγανή δημοσιογράφος: «Οι Ταλιμπάν δεν θέλουν να είναι οι γυναίκες ελεύθερες»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνέντευξη της δημοσιογράφου που είχε «λυγίσει» μπροστά στον Στόλτενμπεργκ

Η Αφγανή δημοσιογράφος που λύγισε, την ώρα που απηύθυνε ερώτηση στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, μίλησε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του OPEN και την Γεωργία Γαραντζιώτη. Η Λαϊλούμα Σαντίντ αποκάλυψε την εφιαλτική, προσωπική εμπειρία της από τις φρικαλεότητες των Ταλιμπάν και εξηγεί πώς η πατρίδα της βυθίζεται καθημερινά στο χάος.

«Οι Ταλιμπάν δεν θέλουν να είναι οι γυναίκες ελεύθερες, δε θέλουν κανένας να είναι ελεύθερος» σημειώνει η Λαιλούμα Σαντίτ μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.«Είπα στον Στόλτενμπεργκ ότι ήταν πολύ κακή απόφαση [η αποχώρηση από το Αφγανιστάν], λάθος απόφαση.

Όταν ήταν η διεθνής κοινότητα στο Αφγανιστάν όλα ήταν διαφορετικά. Για παράδειγμα οι γυναίκες ήταν ελεύθερες, να μεγαλώσουν, να σπουδάσουν, να λάβουν αποφάσεις, να ασχοληθούν με την πολιτική. Οι άντρες επίσης το ίδιο. Τώρα δεν είναι ασφαλείς, δεν είναι ελεύθεροι, δεν έχουν δικαιώματα. Οι γυναίκες δεν μπορούν να βγουν έξω χωρίς κάποιον άντρα από το σπίτι τους. Πώς θέλετε να περιγράψω αυτή τη ζωή με τη ζωή ένα μήνα πριν;»

Δείτε εδώ το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων του OPEN:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News