Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εν μέσω Αυγούστου - Άνεμοι στην Κρήτη

Κρήτη
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εν μέσω Αυγούστου - Άνεμοι στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρχονται καταιγίδες, χαλάζι και άνεμοι στη χώρα

Αλλάζει ο καιρός που ...αγριεύει ακόμα κι αν βρσικόμαστε στον Αύγουστο. Τοπικά ισχυρές καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις, προβλέπεται να εκδηλωθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία στη Θεσσαλία. Και στην Κρήτη τοπικά θα πνέουν άνεμοι έως 7 μποφόρ. 

Από τις μεσημβρινές ώρες τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο, κυρίως στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται σύμφωνα με την ΕΜΥ από αργά το απόγευμα του Σαββάτου. 

Αναλυτικά για το Σάββατο 21/8 προβλέπεται:

Τοπικά ισχυρές καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις, προβλέπεται να εκδηλωθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία στη Θεσσαλία. Από τις μεσημβρινές ώρες τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο, κυρίως στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από αργά το απόγευμα. Στη νησιωτική χώρα γενικά αίθριος καιρός Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί στο Αιγαίο 6 και από το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 33 με 34 και στα νησιά τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην  Κρήτη

Και στην Κρήτη θα πνέουν ισχυροί άνεμοι και απατείται ιδιαίτερη προσοχή. 

Αίθριος θα είναι ο καιρός με ανέμους από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και από το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ

Θερμοκρασία: Από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News