Φωτιά Βίλια: Εμπρησμός με φωτοβολίδες – Για 5η μέρα δίνουν μάχη με τις φλόγες

Ελλάδα
Φωτιά Βίλια: Εμπρησμός με φωτοβολίδες – Για 5η μέρα δίνουν μάχη με τις φλόγες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα πυρκαγιά και στη Λαυρεωτική

Για πέμπτη ημέρα συνεχίζει να καίει η φωτιά στα Βίλια η οποία ξέσπασε το πρωί της Δευτέρα 16 Αυγούστου, ενώ οι πυροσβέστες συνέχισαν τη μάχη με τις φλόγες και το βράδυ της Πέμπτης 19 Αυγούστου και κατάφεραν να οριοθετήσουν ως ένα βαθμό το πύρινο μέτωπο. Ωστόσο, οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι εναέριες ρίψεις ενώ κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς έχουν τοποθετηθεί δεξαμενές τα ελικόπτερα τύπου Έρικσον και να μην χάνεται χρόνος στις μετακινήσεις τους.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, το μόνο μέτωπο που θέλει προσοχή το πρωί της Παρασκευής είναι αυτό που πέρασε από το όρος Πατέρας και κατευθύνεται νοτίως προς το όρος Κανδήλι, στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων.

Σε καμία περίπτωση η φωτιά δεν είναι οριοθετημένη, ωστόσο η εικόνα στην ευρύτερη περιοχή είναι καλύτερη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του OPEN Φάνη Καραμπατσάκη, η φωτιά έχει περιοριστεί στα ¾ και δεν κινδυνεύει κανένας οικισμός στην ευρύτερη περιοχή. Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργιος Πατούλης επιβεβαίωσε μιλώντας στο Open ότι δεν απειλείται κανένας οικισμός.

Οι επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν αποτελούνται από 461 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένων εννέα ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 166 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ, καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, αλλά και από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Από το πρωί μετέχουν και τα εναέρια μέσα.

Νέα φωτιά στη Λαυρεωτική

Νέο πύρινο μέτωπο ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής 20 Αυγούστου στην περιοχή της Λαυρεωτικής, η οποία ωστόσο παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα στην περιοχή Δασκαλειό της Δ.Ε. Κερατέας Λαυρωτικής και καίει χαμηλή βλάστηση.

Ο Γιώργος Πατούλης έκανε σημείωσε στο OPEN ότι για τη συγκεκριμένη φωτιά υπάρχουν καταγγελίες για εμπρησμό, καθώς έπεσαν φωτοβολίδες. Ωστόσο, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδρασαν άμεσα και αντιμετώπισαν την εστία.

«Έπεσαν δύο φωτοφολίδες, μία κόκκινη και μία κίτρινη και αμέσως εκδηλώθηκε η φωτιά πολύ κοντά στα σπίτια. Υπήρξε εντολή εκκένωσης. Μία προσπάθεια για εμπρησμό έγινε στο Σούνιο με ύποπτο όχημα, μία την Δευτέρα 16 του μήνα στον Άγιο Κωνσταντίνο και είχαμε και τρίτη προσπάθεια σήμερα Παρασκευή 20 Αυγούστου με φωτοβολίδες. Υπήρχαν δύο ύποπτα οχήματα που δόθηκαν τα νούμερα στην αστυνομία και το ερευνούν. Απειλήθηκε το Δασκαλειό», σημείωσε στην εκπομπή Ώρα Ελλάδας του Open ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς.

Πηγή: ethnos

(φωτογραφία: Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News