Κορωνοϊός: «Έρχεται» και η τρίτη δόση εμβολίου - Ποιοι & πότε θα την κάνουν

Ελλάδα
Κορωνοϊός: «Έρχεται» και η τρίτη δόση εμβολίου - Ποιοι & πότε θα την κάνουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις

Άμεσα αναμένεται να εκκινήσει η χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά της Covid-19 για συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού στη χώρα μας, όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, η δυνατότητα αυτή αναμένεται να «ξεκλειδώσει» για άτομα με σημαντική ανοσοκαταστολή και συγκεκριμένα για όσους έχουν υποβληθεί σε:

  • Μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων
  • Μεταμόσχευση μυελού

Καθώς και για:

  • Καρκινοπαθείς / Υπό χημειοθεραπεία
  • Νεφροπαθείς

Οι χορηγήσεις της αναμνηστικής δόσης αυτής θα ξεκινήσουν άμεσα, ακόμα και στις αρχές του Σεπτέμβρη, ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός το βράδυ της Τρίτης.

Το ελάχιστο διάστημα που πρέπει να έχει μεσολαβήσει ανάμεσα στην χορήγηση της 2ης και της 3ης δόσης είναι 28 ημέρες, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Γιατί επιλέχθηκαν τα συγκεκριμένα άτομα

Όπως έχει φανεί, το 75% των ανοσοκατεσταλμένων που έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις, δεν αναπτύσσουν καλή ανοσοαπόκριση, με αυτή να αγγίζει το 35%.

Με την τρίτη δόση οι ανοσοκατεσταλμένοι δύνανται να φτάσουν έως το 85%, όπως δηλαδή και οι υπόλοιποι άνθρωποι που δεν αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα υγείας.

Στο τραπέζι της συζήτησης για ενδεχόμενη χορήγηση της 3ης δόσης βρίσκονται επίσης οι ηλικιωμένοι καθώς και οι υγειονομικοί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News