Μαρία Θεοδωρίδου: «Σημαντικός ο εμβολιασμός των παιδιών με αυξημένο κίνδυνο»

Ελλάδα
Μαρία Θεοδωρίδου: «Σημαντικός ο εμβολιασμός των παιδιών με αυξημένο κίνδυνο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκκληση για των εμβολιασμό των παιδιών και των εφήβων απηύθυνε η κ. Θεοδωρίδου

Έκκληση για των εμβολιασμό των παιδιών και των εφήβων απηύθυνε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κ. Μαρία Θεοδωρίδου, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της εμβολιαστικής κάλυψης στη χώρα μας.

Ειδικότερα, η κ. Θεοδωρίδου υπενθύμισε την σύσταση για εμβολιασμό κατά της covid-19 των παιδιών ηλικίας 12 έως 15 ετών, τόσο για την δική τους ασφάλεια και προστασία όσο και της οικογένειάς τους, ενώ τόνισε πως παιδιά με υποκείμενα νοσήματα κινδυνεύουν από τον ιό και πρέπει άμεσα να εμβολιαστούν.

Όπως είπε το τελευταίο 10ημερο του Ιουλίου ανακοινώθηκε από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών η σύσταση για των εμβολιασμών των παιδιών από  12 ως 15 ετών, ενώ ειδική αναφορά έκανε και στο χρόνο που πρέπει να γίνει.

Τόνισε πως «μετά τις διακοπές άμεσα θα πρέπει να προγραμματιστεί ο εμβολιασμός των παιδιών», ενώ όπως τόνισε «μετά τα παιδιά θα πρέπει ξανά να αναφερθούμε στους μεγάλους», κάνοντας αναφορά και για τρίτη δόση εμβολίου, όπως την χαρακτήρισε «ενισχυτική δόση για τους ενήλικες».

Ωστόσο αναφορικά με τα παιδιά τόνισε ότι τα παχύσαρκα και με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, πρέπει να εμβολιαστούν, τονίζοντας πως «δεν χρειάζεται κανένα αυστηρό χρονικό μεσοδιάστημα μεταξύ των εμβολιασμών και άλλων εμβολιών, καθώς και της Covid-19», όπως είπε, τονίζοντας «αν ήταν εφικτό θα μπορούσαν να γίνουν σε μία ημέρα».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News