Πυρκαγιά στην Κερατέα: Μήνυμα εκκένωσης από το 112 - Στις αυλές των σπιτιών οι φλόγες

Ελλάδα
Πυρκαγιά στην Κερατέα: Μήνυμα εκκένωσης από το 112 - Στις αυλές των σπιτιών οι φλόγες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγωνία για τις φλόγες που έφτασαν κοντά στις οικίες

Aνεξέλεγκτη καίει η πυρκαγιά που ξέσπασε τη Δευτέρα στην περιοχή Μαρκάτι του Δήμου Λαυρεωτικής και έφτασε ήδη στις αυλές των σπιτιών. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση, ενώ στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια, τα οποία απειλούνται.

Επίσης, πνέουν ισχυροί άνεμοι μποφόρ με στροβιλισμούς που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών. 

Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής, Δημήτρη Λουκά, αγνοείτο μια ηλικιωμένη γυναίκα με κινητικά προβλήματα. Ο κ. Λουκάς μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3, ανέφερε ότι το μέτωπο είναι ανεξέλεγκτο και πρόσθεσε ότι αγνοείτο μία ηλικιωμένη γυναίκα με κινητικά προβλήματα. Λίγες ώρες αργότερα ο Περιφερειάρχης Αττικής μιλώντας στο OPEN αναφέρθηκε στην ηλικιωμένη γυναίκα, σημειώνοντας πως έγινε απεγκλωβισμός και πλέον η γυναίκα βρίσκεται σε ασφαλές μέρος.

Μήνυμα του 112 για την εκκένωση οικισμών       

Λόγω της πυρκαγιάς εκκενώνεται ο οικισμός Μαρκάτι στην Κερατέα,, με μήνυμα που εστάλη από το 112, αλλά και άλλοι οικισμοί. Το μήνυμα αναφέρει:

«Αν βρίσκεστε στο Μαρκάτι Κερατέας εκκενώστε τώρα προς Λαύριο».

Εντωμεταξύ ενισχύθηκαν οι δυνάμεις και από το μεσημέρι, επιχειρούν 71 πυροσβέστες με 25 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ, έξι αεροσκάφη καθώς και τέσσερα ελικόπτερα με τη συνδρομή από υδροφόρες δήμων.

Την ίδια ώρα, με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής Στέφανου Κολοκούρη, μεταβαίνει στην περιοχή κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Από πλευράς αστυνομίας, λόγω της πυρκαγιάς διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά λεωφόρο Κερατέας – Λαυρίου από την γέφυρα Αδάμ.

φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

https://twitter.com/112Greece/status/1427188986309718016

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News