Καιρός: Υποχωρεί το «κύμα» ζέστης – Βροχές και καταιγίδες σε Εύβοια, Αρκαδία

Κρήτη
Καιρός: Υποχωρεί το «κύμα» ζέστης – Βροχές και καταιγίδες σε Εύβοια, Αρκαδία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρόγνωση για την Κρήτη

Σταδιακή υποχώρηση παρουσιάζει σήμερα το κύμα πολύ υψηλών θερμοκρασιών, η οποία θα συνοδευτεί από τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα κυρίως της ηπειρωτικής χώρας, σύμφωνα με την πρόγνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται σε περιοχές της Εύβοιας έως το μεσημέρι, καθώς επίσης σε περιοχές της ορεινής Αρκαδίας τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, κάτι που βοηθήσει στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Ήδη, από τις πρώτες πρωινές ώρες, σημειώνονται τοπικές βροχές στην ανατολική χώρα, ενώ τοπικές καταιγίδες εκδηλώνονται και στην Εύβοια. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι από τα μεσάνυχτα έως τις 9:30, σήμερα, ο μετεωρολογικός σταθμός του Αστεροσκοπείοου στην Κύμη Εύβοιας έχει καταγράψει 22 χιλιοστά βροχής.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες κυρίως σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

Στην Κρήτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως και τους 36 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο μέτριοι 5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα στον Πατραϊκό Κόλπο και στο Κεντρικό Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Σύμφωνα με τους χάρτες με το Εκτιμώμενο αθροιστικό ύψος βροχής για το χρονικό διάστημα 15:00-18:00 (πάνω) και 18:00-21:00 (κάτω) της Πέμπτης 12/08, δεν διαφαίνεται πιθανότητα βροχής στην Κρήτη.

Για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν την Πέμπτη στην Κρήτη, εξέδωσε ανακοίνωσε το Λιμεναρχείο Ηρακλείου:

Καιρός: Αίθριος.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 25 έως 32 και στην νότια Κρήτη τοπικά 36 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

-Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων στην περιοχή πλοίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.

– Ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά και μικρά σκάφη να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους κατά το χρόνο ισχύος του δελτίου καιρικών φαινομένων.

– Ρυμουλκά, ναυαγοσωστικά, αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.

– Καλούνται τα τοπικά, έντυπα και ηλεκτρονικά, μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη συχνή αναμετάδοση των παραπάνω εντολών – οδηγιών καθ’ όλη τη διάρκεια που θα βρίσκονται σε ισχύ τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

– Τέλος, γνωρίζεται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

Η πρόγνωση για την Κρήτη και όλη την Ελλάδα ΕΔΩ

(Φωτογραφία Αρχείου RawPixel)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News