Η ΠΕΔ Κρήτης στηρίζει εμπράκτως τους πυρόπληκτους δήμους

Κρήτη
Η ΠΕΔ Κρήτης στηρίζει εμπράκτως τους πυρόπληκτους δήμους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο ΔΣ της ΚΕΔΕ ο Γιάννης Κουράκης για τις καταστροφικές πυρκαγιές

Στην έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης την Τρίτη 10 Αυγούστου, συμμετείχε ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης κ. Γιάννης Κουράκης.

Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν μια πρώτη αποτίμηση των συνεπειών των καταστροφικών πυρκαγιών και οι πρωτοβουλίες της Αυτοδιοίκησης σχετικά με τη δημιουργία μιας νέας συμμαχίας ευθύνης για την άμεση και έμπρακτη στήριξη των πυρόπληκτων Δήμων.

Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Κουράκης αναφέρθηκε στα ζητήματα της πολιτικής προστασίας και της ασφάλειας τα οποία και θα πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων μας και τόνισε ότι το αμέσως προσεχές διάστημα ο διάλογος θα πρέπει να επικεντρωθεί σε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο πρωτοβουλιών, δράσεων και προτάσεων για τα θέματα αυτά.

Επεσήμανε δε, ότι απαιτείται άμεσα σχεδιασμός δράσεων σε όλα τα επίπεδα για να μειωθούν οι επιπτώσεις σε κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό επίπεδο στις περιοχές που επλήγησαν.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης εξέφρασε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη των πολιτών και των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Κρήτης, στις τοπικές κοινωνίες και τους ΟΤΑ των περιοχών που δοκιμάζονται, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Κουράκης οι Κρητικοί είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν και να στηρίξουν τις πυρόπληκτες περιοχές με διάφορα μέσα και δράσεις.

Κλείνοντας ο κ. Κουράκης ευχαρίστησε όλους και όλες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή κατάσβεσης των πυρκαγιών. 

(Φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News