Ελλάδα

Φωτιά στην Εύβοια: Σε απόγνωση οι κάτοικοι - Καταγγελίες για απουσία εναέριων μέσων

«Είμαστε σε απόγνωση»

Κραυγές αγωνίας από τους κατοίκους - Επικοινωνούν με τα κανάλια και άλλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για να ζητήσουν βοήθεια - «Καιγόμαστε, είμαστε μόνοι μας, έλεος!»

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στην Εύβοια με τους κατοίκους να βρίσκονται σε απόγνωση. 

Επικοινωνούν με κανάλια και άλλα ΜΜΕ για να ζητήσουν βοήθεια σε δραματικό τόνο, την ώρα που εκκενώνονται νέοι οικισμοί και πολίτες μετακινούνται σε περιοχές που θεωρούνται ασφαλέστερες.

Χαρακτηριστική ήταν η έκκληση κατοίκου από την Ιστιαία στο MEGA που είπε χαρακτηριστικά ότι «έχει εξαφανιστεί ο ήλιος», ενώ από το πρωί δεν έχει δει αεροπλάνο. Θυμίζουμε ότι η φωτιά στην Εύβοια καίει για έκτη μέρα.

«Σας παίρνω από την Ιστιαία. Έχει εξαφανιστεί ο ήλιος. Όλο το σύννεφο έρχεται στην Ιστιαία. Η κατάσταση είναι αποπνικτική. Από το πρωί δεν έχω ακούσει ένα αεροπλάνο. Έλεος, καιγόμαστε! Είμαστε στο έλεος της καταστροφής! Να στείλουν τα εναέρια μέσα. Στέλνουν τον κόσμο από το Πευκί εδώ, θα πνιγεί μέσα στον καπνό ο κόσμος εδώ», ήταν η δραματική έκκληση της κ. Βάσως από την Ιστιαία.

«Είμαστε σε απόγνωση»

«Η Πυροσβεστική δεν είναι αρκετή, είναι δύσβατες οι περιοχές εκεί. Σας παρακαλώ να κάνετε κάτι! Δεν φυσάει καθόλου, έχει άπνοια. Όλος ο καπνός έχει κατέβει κάτω. Είμαστε με πετσέτες στο πρόσωπο μέσα στο σπίτι μας. Ούτε στη θάλασσα δεν μπορούμε να πάμε. Όλη η βόρεια Εύβοια έχει εξαφανιστεί από το χάρτη. Είμαστε σε απόγνωση, θέλουμε να βοηθήσουμε και δεν μπορούμε. Όσοι φεύγουν από τα σπίτια τους έρχονται σε χειρότερο μέρος εδώ. Δε θα προλάβουν ούτε τα ferry boats ούτε τίποτα. Έχουμε έλλειψη σε καύσιμα, δεν μπορούμε καν να μετακινηθούμε! Κάνουμε έκκληση, είμαστε μόνοι μας!», συνέχισε η ίδια εξοργισμένη.

«Πνιγόμαστε στον καπνό. Να έρθουν τώρα. Έτσι και γυρίσει ο αέρας δε θα σωθεί τίποτα. Εχτές καιγόταν ο τόπος και έκαναν 5-6 ρίψεις και έφυγαν. Στις πρόποδες της Ιστιαίας έφτασε η φωτιά», πρόσθεσε.

«Θα μας κάψουν, δεν υπάρχει βοήθεια, δεν υπάρχει τίποτα»

Στιγμές φρίκης ζουν οι κάτοικοι των χωριών στη Βόρεια Εύβοια. Μόλις πριν λίγο εστάλη μήνυμα εκκένωσης από το 112 για τα χωριά Γούβες, Αρτεμίσιο και Πευκί προς Ιστιαία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια