Ξεχωριστή αναφορά Χαρδαλιά για τη φωτιά στον Άγιο Θωμά

Κρήτη
Ξεχωριστή αναφορά Χαρδαλιά για τη φωτιά στον Άγιο Θωμά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 2.30 το μεσημέρι της Κυριακής υπήρξε ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά για τις φωτιές σε όλη την χώρα

 Έκτακτη ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά για την εξέλιξη των πυρκαγιών.

«Στην Κρήτη είχαμε νέα πυρκαγιά, στον Άγιο Θωμά Ηρακλείου. Δεν απειλούνται μέχρι στιγμής υποδομές και κατοικίες, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς για τη φωτιά που έχει ξεσπάσει από τις 12 το μεσημέρι στην περιοχή του Αγίου Θωμά.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων αναφέρθηκε στην κατάσταση των εναέριων μέσων, τονίζοντας πως υπάρχουν αυστηρές προϋποθέσεις ώστε να μπορούν να πετάξουν, λέγοντας πως πρέπει να έχει διασφαλιστεί το πώς θα πάνε σε ένα μέτωπο φωτιάς, πώς θα κάνουν ρίψεις νερού και κυρίως πώς θα γυρίσουν.

 Υπενθυμίζεται και όπως έχει γράψει από την πρώτη στιγμή το neakriti.gr,  σε  εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή του Αγίου Θωμά του δήμου Γόρτυνας.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής, 15 οχήματα και κατευθύνονται προς το σημείο ακόμη 11, με την συνδρομή εναερίων μέσων, υδροφόρων του τοπικού δήμου και γεωργικών μηχανημάτων κατοίκων της περιοχής.

 Η φωτιά εξελίσσεται σε δύσβατη περιοχή όπου υπάρχουν χαρτολιβαδικές εκτάσεις με θάμνους και πουρνάρια, δασική εκταση  ενώ σε κοντινό σημείο υπάρχουν και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

https://www.youtube.com/watch?v=vT0Af-RmlSI?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

 Στην περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι.

Φωτογραφία αρχείου: intime

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News