Ελλάδα

Φωτιές Αττική: Νέο μέτωπο στα ορεινά της Πάρνηθας - H Αίγυπτος αποστέλλει δύο Σινούκ

Μάχη με το χρόνο και τις αναζωπυρώσεις

Με εντολή του Προέδρου Αλ Σίσι, η Αίγυπτος αποστέλλει δύο Σινούκ στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών

Η μάχη των Πυροσβεστών με τις αναζωπυρώσεις συνεχίζεται και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες υπάρχουν δύο μέτωπα φωτιάς, στα οποία επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις.

Το ένα είναι στα ορεινά της Πάρνηθας, στα όρια πάνω από το Κρυονέρι, όπως είπε στο ΣΚΑΪ ο Νίκος Βασιλείου, εκπρόσωπος φορέα διαχείρισης Πάρνηθας.

Οπως τόνισε πρόκειται για ένα μέτωπο, δεξιά από το σημείο που ξεκίνησε η φωτιά την Τρίτη. Ωστόσο τόνισε πως το σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να το περιορίσουν άμεσα και να μην περάσει στο Φλαμπούρι.

Το δεύτερο μέτωπο, στο οποίο δίνουν μάχη οι πυροσβέστες είναι στη Μαλακάσα και αυτό ξεκίνησε μετά από αναζωπύρωση.

Συναγερμός για τις αναζωπυρώσεις

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι ισχυρότατες δυνάμεις στην πυρκαγιά της Αττικής, η οποία, σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος, παρουσιάζει μια ελαφρώς καλύτερη εικόνα από το πρωί σε σχέση με τη νύχτα, αλλά εξακολουθούν να τη θεωρούν εξαιρετικά επικίνδυνη ακόμα, καθώς από το μεσημέρι αναμένεται αύξηση της έντασης των ανέμων και σε συνδυασμό με την άνοδο της θερμοκρασίας τις συγκεκριμένες ώρες της ημέρας τα πράγματα μπορούν να γίνουν και πάλι ανεξέλεγκτα.

Για το λόγο αυτό η προσπάθεια όλων των δυνάμεων πυρόσβεσης, επίγειων και εναέριων, εστιάζονται στο να μην δημιουργηθεί και πάλι ενιαίο μέτωπο, που θα μπορούσε να έχει ολέθριες συνέπειες.

Όπως λένε οι πυροσβέστες η τεράστια έκταση που πήρε η πυρκαγιά από την ημέρα που ξεκίνησε, θα χρειαστεί πολλές ημέρες για να τεθεί υπό έλεγχο. Ωστόσο, αν καταφέρουν να σπάσουν τα μέτωπα, αισιοδοξούν ότι θα μπορούν να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις αναζωπυρώσεις.

Για το λόγο αυτό όλα τα εναέρια μέσα και οι επίγειες δυνάμεις καταπολεμούν τις μεγάλες εστίες σε όλη την περίμετρο.

Κάιρο: Με εντολή του Προέδρου Αλ Σίσι, η Αίγυπτος αποστέλλει δύο Σινούκ στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών            

Με εντολή του Προέδρου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, η Αίγυπτος αποστέλλει δύο ελικόπτερα «Σινούκ» για να τεθούν στη μάχη για την κατάσβεση της πύρινης λαίλαπας.

 Αυτό ανέφερε σήμερα το πρωί στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter ο εκπρόσωπος των Αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων.

Φωτογραφία αρχείου: intime

Πηγή: iefimerida - ΑΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια