«Καμίνι» την Κυριακή η Κρήτη - Πού σημειώθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες - Ο καιρός τη Δευτέρα

Κρήτη
«Καμίνι» την Κυριακή η Κρήτη - Πού σημειώθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες - Ο καιρός τη Δευτέρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σταθερά πολύ υψηλές ήταν θερμοκρασίες, κυρίως στα νότια τμήματα του νησιού και την Κυριακή 1 Αυγούστου - Ισχυρός καύσωνας με μέγιστες θερμοκρασίες στους 44-45 βαθμούς Κελσίου τη Δευτέρα

Στο «έλεος» του καύσωνα σήμερα και το νησί μας, με τον υδράργυρο σε αρκετές περιοχές να ξεπερνά ακόμα και τους 42 βαθμούς.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τον Διευθυντή Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Κώστα Λαγουβάρδο, στην Πλώρα Ηρακλείου ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 42 βαθμούς.

Πιο αναλυτικά στην Πλώρα Ηρακλείου το θερμόμετρο ανέβηκε στους 42,3 βαθμούς Κελσίου. Στην Γόρτυνα Ηρακλείου ο υδράργυρος έφτασε τους 41,6 βαθμούς Κελσίου. Στο Πετροκεφάλι Μοιρών τους 41,4, στη Σίβα Ηρακλείου τους 41,2. Στον Πλακιά Ρεθύμνου ο υδράργυρος ανέβηκε στους 40,6. Στην Ιεράπετρα τους 39,8 και στη Βαγιωνιά Ηρακλείου 39,3.

Οι οκτώ υψηλότερες τιμές θερμοκρασίας που κατέγραψαν οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr δίνονται στο νησί στον πίνακα που ακολουθεί:

 

Ο καιρός τη Δευτέρα

Tη Δευτέρα 2 Αυγούστου, σύμφωνα με το meteo.gr, σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει ισχυρός καύσωνας, ενώ σε πού υψηλά επίπεδα θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρο όπου το αίσθημα δυσφορίας θα είναι πολύ έντονο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 41-43 βαθμούς, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 19 έως 44-45, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 22 έως 43-45 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 42-43, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 22 έως 40 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα και στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 42-43 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Στην Κρήτη

Στην Αττική

Στην Αττική περιμένουμε συνθήκες καύσωνα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 31 έως 42-43 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε συνθήκες καύσωνα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 28 έως 40 βαθμούς.

Η πρόγνωση για την Κρήτη και όλη την Ελλάδα ΕΔΩ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News