Κάμψη στην πορεία των εμβολιασμών – Εναλλακτικούς τρόπους αναζητά η πολιτεία

Κρήτη
Κάμψη στην πορεία των εμβολιασμών – Εναλλακτικούς τρόπους αναζητά η πολιτεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κινητές μονάδες το «βάρος» - Το κάλεσμα για την Κρήτη

Κάμψη καταγράφεται στην πορεία των εμβολιασμών τις τελευταίες ημέρες καθώς σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Δελτίου του OPEN, πραγματοποιούνται περίπου 20 με 25 χιλιάδες εμβολιασμοί ημερησίως όταν το προηγούμενο διάστημα – από την στιγμή που «άνοιξαν» τα εμβόλια  για όλες τις ηλικιακές ομάδες – πραγματοποιούνταν 75 με 100 χιλιάδες εμβολιασμοί την ημέρα. 

Τις «χαμένες» εμβολιαστικά ημέρες του Αυγούστου επιχειρεί να καλύψει η κυβέρνηση με τις κινητές μονάδες που θα αναπτυχθούν σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Υγείας έχει έρθει σε επαφή με μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες σε Κρήτη, Ρόδο, Κω και Χαλκιδική προκείμενου να ρωτήσουν αν οι εργαζόμενοι τους επιθυμούν να εμβολιαστούν και εφόσον υπάρξει ζήτηση, να μεταβούν κινητές μονάδες εμβολιασμού ώστε να προχωρήσει η διαδικασία. 

Παράλληλα, σύμφωνα με το OPEN, εκκρεμούν 725.000 ραντεβού για 1η και 2η δόση συνολικά τις επόμενες εβδομάδες, εκ των οποίων 350.000 αφορούν τις ηλικίες 15-17. 

Υπενθυμίζεται πως κατά την επίσκεψη του στην Κρήτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να τρέξουν ακόμη γρηγορότερα οι εμβολιασμοί στο νησί, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι υπολείπεται αριθμητικά σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

«Δε θεωρώ ότι υπάρχει έλλειμμα ενημέρωσης. Γνωρίζουμε πλέον πολύ καλά τις τραγικές συνέπειες και ότι η μόνη προστασία μας είναι ο εμβολιασμός» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης που διευκρίνισε ότι πέραν της δυνατότητας εμβολιασμού από κινητές μονάδες σε απομακρυσμένες περιοχές, θα υπάρξουν μονάδες εμβολιασμού και σε μεγάλα ξενοδοχεία για τον εμβολιασμό εργαζομένων.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News