ΣΥΡΙΖΑ για την νέα γυναικοκτονία: «Η διαθεσιμότητα των δυο αστυνομικών κατόπιν εορτής δεν αποτελεί άλλοθι»

Ελλάδα
ΣΥΡΙΖΑ για την νέα γυναικοκτονία: «Η διαθεσιμότητα των δυο αστυνομικών κατόπιν εορτής δεν αποτελεί άλλοθι»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: «Θλιβερή η εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ να "επενδύει" στο έγκλημα αδιακρίτως»

«Αν η ΕΛΑΣ του κ. Χρυσοχοΐδη είχε ανταποκριθεί στην σοκαριστική καταγγελία της γειτόνισσας στη Δάφνη, τότε ίσως η 31χρονη γυναίκα σήμερα να ζούσε», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Προσθέτει ότι «η διαθεσιμότητα των δυο αστυνομικών κατόπιν εορτής δεν αποτελεί άλλοθι για τον κ. Χρυσοχοΐδη, που επί των ημερών του έχουμε σε επτά μήνες έξι γυναικοκτονίες».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η ΕΛ.ΑΣ του κ. Χρυσοχοΐδη και του κ. Μητσοτάκη αντί να δείχνει αντανακλαστικά, μόνο όταν είναι να χτυπήσει διαδηλωτές και να καταπνίξει κοινωνικές αντιδράσεις στις ακραία αντικοινωνικές πολιτικές τους, ας ασχοληθεί επιτέλους θεσμικά με την αντιμετώπιση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, που μετά και τα λοκντάουν και τον πολύμηνο εγκλεισμό βρίσκεται σε πρωτοφανή έξαρση».

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη-Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ για τις γυναικοκτονίες: Εξαιρετικά θλιβερή η εμμονή του να "επενδύει" στο έγκλημα αδιακρίτως, αποσιωπώντας μάλιστα την αλήθεια

«Είναι εξαιρετικά θλιβερή η εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ να "επενδύει" στο έγκλημα αδιακρίτως, αποσιωπώντας μάλιστα την αλήθεια γύρω από αυτό», τονίζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε ανακοίνωση- απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ για τις γυναικοκτονίες. Παράλληλα, αναφέρει πόσες γυναίκες σκοτώθηκαν από άνδρες, από το 2015.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

«Είναι εξαιρετικά θλιβερή η εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ να "επενδύει" στο έγκλημα αδιακρίτως, αποσιωπώντας μάλιστα την αλήθεια γύρω από αυτό. Προς υπενθύμισή του:

Το 2015 23 γυναίκες σκοτώθηκαν από άνδρες, οι 8 από αυτές στο ενδοοικογενειακό πλαίσιο.

Το 2016 21 γυναίκες σκοτώθηκαν από άνδρες, οι 11 από αυτές στο ενδοοικογενειακό πλαίσιο.

Το 2017 16 γυναίκες σκοτώθηκαν από άνδρες, οι 8 από αυτές στο ενδοοικογενειακό πλαίσιο.

Το 2018 21 γυναίκες σκοτώθηκαν από άνδρες, οι 10 από αυτές στο ενδοοικογενειακό πλαίσιο.

Το 2019 17 γυναίκες σκοτώθηκαν από άνδρες, οι 12 από αυτές στο ενδοοικογενειακό πλαίσιο.

Το 2020 14 γυναίκες σκοτώθηκαν από άνδρες, οι 8 από αυτές στο ενδοοικογενειακό πλαίσιο

Και όμως ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πως δεν τις βλέπει ή δεν τις θυμάται και μιλά μόνο για τις 6 γυναικοκτονίες των τελευταίων 7 μηνών.

Έπρεπε να περάσουν 4,5 χρόνια και να σκοτωθούν 49 γυναίκες από άνδρες στο ενδοοικογενειακό πλαίσιο, για να φέρει το κόμμα αυτό ένα ΦΕΚ στα τέλη Απριλίου 2019, μόλις λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές, για την “ίδρυση” επιτελικών και όχι επιχειρησιακών υπηρεσιών ενδοοικογενειακής βίας.

Η σημερινή κυβέρνηση προχώρησε ήδη στη δημιουργία και τη στελέχωση υπηρεσίας αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας, που εκ των πραγμάτων ήταν κάτι παραπάνω από αναγκαία. Ωστόσο, για την εξάλειψη του θλιβερού φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας απαιτείται η συστράτευση όλων. Το μόνο που δεν χρειάζεται, και αυτό οφείλει να το αντιληφθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι η κοντόφθαλμη άσκηση μικροπολιτικής και η υποκρισία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News